
Aardappel preisoep (recept)
Nog wat aardappelen over? Maak er een lekkere aardappel-preisoep van. Dit gerecht is super simpel om te maken en zit vol met groenten. Je kunt de aardappel-preisoep eten als lunch, maar ook ’s avonds met een bloemkoolpizza of salade.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: +/-30 minuten
Benodigdheden:
- Staafmixer;
- Soeppan;
- Mes;
- Snijplank.
Ingrediënten aardappel-preisoep:
- 1 kilo aardappelen;
- 1 grote prei (of 2 kleine);
- 2 uien;
- 3 tenen knoflook;
- 2 laurierblaadjes;
- 2 groentebouillonblokjes;
- 5 el sojaroom;
- water;
- Snufje peper en zout.
Bereidingswijze:
- Snijd de knoflook, ui, prei en aardappelen klein.
- Houd een klein handje prei apart.
- Bak de knoflook en ui voor 3 minuten in de soeppan.
- Voeg de aardappelen en prei toe en roer nog 2 minuten.
- Giet water in de soeppan tot de ingrediënten net onder water staan.
- Voeg de laurierblaadjes en groentebouillon toe en laat het geheel voor 20 minuten sudderen op een laag vuur/stand.
- Haal de laurierblaadjes eruit.
- Giet de sojaroom, peper en zout erbij.
- Mix het geheel tot een gladde soep.
- Roer de overige prei erbij.
- Geniet van je zelfgemaakte aardappel-preisoep.
Bekijk onze site voor meer lekkere soepjes of andere recepten. Tijdens deze “Corona” fase liggen deze ingrediënten over het algemeen altijd in de winkels. Dit is het moment om de keukenspullen uit de kast te halen en lekker aan de kook te gaan.
Met gelukkige groet,
Romy
Echt deze soep is heel erg lekker en het
vult je maagje goed. Ik adviseer m niet als voorgerecht te eten want na 1 bordje zat ik al goed vol.
Ik had er zelf nog een snufje kerrie aan toegevoegd.