Aardappel preisoep (recept)

Aardappel preisoep (recept)

19/03/2020 1 Door Romy Zandbergen

Nog wat aardappelen over? Maak er een lekkere aardappel-preisoep van. Dit gerecht is super simpel om te maken en zit vol met groenten. Je kunt de aardappel-preisoep eten als lunch, maar ook ’s avonds met een bloemkoolpizza of salade.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: +/-30 minuten

Benodigdheden:

  • Staafmixer;
  • Soeppan;
  • Mes;
  • Snijplank.

Ingrediënten aardappel-preisoep:

  • 1 kilo aardappelen;
  • 1 grote prei (of 2 kleine);
  • 2 uien;
  • 3 tenen knoflook;
  • 2 laurierblaadjes;
  • 2 groentebouillonblokjes;
  • 5 el sojaroom;
  • water;
  • Snufje peper en zout.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook, ui, prei en aardappelen klein.
  2. Houd een klein handje prei apart.
  3. Bak de knoflook en ui voor 3 minuten in de soeppan.
  4. Voeg de aardappelen en prei toe en roer nog 2 minuten.
  5. Giet water in de soeppan tot de ingrediënten net onder water staan.
  6. Voeg de laurierblaadjes en groentebouillon toe en laat het geheel voor 20 minuten sudderen op een laag vuur/stand.
  7. Haal de laurierblaadjes eruit.
  8. Giet de sojaroom, peper en zout erbij.
  9. Mix het geheel tot een gladde soep.
  10. Roer de overige prei erbij.
  11. Geniet van je zelfgemaakte aardappel-preisoep.

Bekijk onze site voor meer lekkere soepjes of andere recepten. Tijdens deze “Corona” fase liggen deze ingrediënten over het algemeen altijd in de winkels. Dit is het moment om de keukenspullen uit de kast te halen en lekker aan de kook te gaan.

Met gelukkige groet,

Romy