Backyard in Rotterdam centrum (recensie)

Backyard in Rotterdam centrum (recensie)

05/03/2020 0 Door Romy Zandbergen

Van het weekend waren wij opzoek naar een lekkere vegan lunchroom in Rotterdam centrum. Uiteindelijk kwamen wij uit bij het restaurant Backyard in Rotterdam. Het restaurant is gevestigd in een zijstraat van de winkels en op loopafstand van de markthal. Wij kwamen binnen en kregen gelijk een fijn, huiselijk gevoel. Het restaurant is ingericht met als thema ´achtertuin`.

Aankomst

We werden door een vriendelijke serveerster naar een leuke tafel gebracht. Eenmaal aan tafel bestelden wij ons drinken: een chai latte met havermelk en een vanilla SKY thee. Ik (Romy) bestel vaak chai latte, maar deze chai was naar mijn mening echt super lekker! De serveerster gaf ons de menukaart en vertelde ons haar favoriete gerechten: de gepofte aardappel (stuffed sweet potato) en shakshuka.

Menukaart

De menukaart zag er goed uit en alles was vegan. Er is de mogelijkheid om bij sommige gerechten te kiezen voor ei i.p.v. tofoe. Op de menukaart staan veel originele gerechten, die wij het liefst allemaal willen proeven. Van 9 tot 11 uur ’s ochtends kan je voor 10 euro een ontbijtmenu kiezen. Wij waren er na elven, dus kozen wij uiteindelijk voor: de stuffed sweet potato, zoete aardappelfriet en de adonis wrap. De zoete aardappelfriet en de stuffed sweet potaio vonden wij het lekkerst. Als je ervan houdt om gerechten te delen, dan is de ‘backyard snack platter’ ook erg leuk om te nemen. Op dit plateau staan een aantal kleine snacks, zoals nuggets, nachos, loempia’s, zoete aardappelfriet en pita brood met smeersels. Naar onze mening is het restaurant Backyard in Rotterdam zeker de moeite waard. *lees verder na de foto

backyard-menukaart

Contact

Adres: Korte Hoogstraat 14, 3011GL, Rotterdam. Neem alvast een kijkje op de website van Backyard in Rotterdam om bijvoorbeeld een tafeltje te reserveren.

Openingstijden: ma-di 09:00-18:00 & wo-zo 09:00-21:00

Heeft u weleens moeite met het bedenken van vegan gerechten? Bekijk dan de recepten op onze site.