Banaan havermout koekjes (recept)

Banaan havermout koekjes (recept)

19/03/2020 0 Door Romy Zandbergen

Een koekje als tussendoortje, maar dan gezond? Het kan met deze zelfgemaakte banaan-havermout koekjes. De ingrediënten zijn vegan en glutenvrij. De koekjes zijn lekker als tussendoortje, voor bijvoorbeeld bij de thee of om mee te nemen naar werk. Je kunt ze ongeveer 5 dagen bewaren in een luchtdichte trommel of voor een maand in de vriezer.

Van dit recept kan je ongeveer 10 koekjes bakken.

Bereidingstijd: +/- 5 minuten

Baktijd: 10-15 minuten

Benodigdheden:

  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Kom;
  • Vork;
  • Lepel.

Ingrediënten banaan havermout koekjes :

  • 2 grote bananen (of 3 kleine);
  • 100 gram havermout;
  • 30 gram gemalen kokos;
  • 10 walnoten;
  • 1 el agave siroop;

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen fijn in een kom.
  3. Meng de havermout, kokos en agave siroop bij de bananen.
  4. Breek de walnoten in kleine stukjes en roer ze erdoorheen.
  5. Pak de bakplaat en leg er bakpapier op.
  6. Lepel de mix uit de kom en verdeel het in gelijkmatige koekjes, op de bakplaat.
  7. Laat de koekjes voor 10 tot 15 minuten in de oven.

Geniet zonder schuldgevoel van deze lekkere banaan-havermout koekjes.

Wij zijn druk bezig om nog meer lekkere snacks & tussendoortjes te verzinnen die jij kan maken. Bekijk ook onze andere recepten en laat je inspireren door onze blogs.

Groetjes,

Romy