
Banaan havermout koekjes (recept)
Een koekje als tussendoortje, maar dan gezond? Het kan met deze zelfgemaakte banaan-havermout koekjes. De ingrediënten zijn vegan en glutenvrij. De koekjes zijn lekker als tussendoortje, voor bijvoorbeeld bij de thee of om mee te nemen naar werk. Je kunt ze ongeveer 5 dagen bewaren in een luchtdichte trommel of voor een maand in de vriezer.
Van dit recept kan je ongeveer 10 koekjes bakken.
Bereidingstijd: +/- 5 minuten
Baktijd: 10-15 minuten
Benodigdheden:
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Kom;
- Vork;
- Lepel.
Ingrediënten banaan havermout koekjes :
- 2 grote bananen (of 3 kleine);
- 100 gram havermout;
- 30 gram gemalen kokos;
- 10 walnoten;
- 1 el agave siroop;
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen fijn in een kom.
- Meng de havermout, kokos en agave siroop bij de bananen.
- Breek de walnoten in kleine stukjes en roer ze erdoorheen.
- Pak de bakplaat en leg er bakpapier op.
- Lepel de mix uit de kom en verdeel het in gelijkmatige koekjes, op de bakplaat.
- Laat de koekjes voor 10 tot 15 minuten in de oven.
Geniet zonder schuldgevoel van deze lekkere banaan-havermout koekjes.
Wij zijn druk bezig om nog meer lekkere snacks & tussendoortjes te verzinnen die jij kan maken. Bekijk ook onze andere recepten en laat je inspireren door onze blogs.
Groetjes,
Romy