De vegan maaltijdboxen van Ekomenu

De vegan maaltijdboxen van Ekomenu

16/04/2020 0 Door Niels Uiterdijk

Er zijn steeds meer aanbieders van verschillende maaltijdboxen te vinden op het internet, maar wie biedt de maaltijdboxen aan in een vegan variant? Wij hebben voor jullie de vegan maaltijdboxen van Ekomenu uitgetest en klaargemaakt.

De maaltijdboxen van Ekomenu worden netjes afgeleverd bij jou aan de deur. In deze tijd van Corona zetten zij nog steeds door en leveren zij nog steeds jouw eten. Tijdens het bestelproces is het mogelijk om drie tot vier maaltijdboxen te selecteren op de site van Ekomenu. Hier aangekomen selecteer je de optie vegan en het aantal personen. Er kan zelfs aangegeven worden waar je allergisch voor bent, zodat Ekomenu hier rekening mee kan houden. Hierna volgen de gerechten van Ekomenu die je kan selecteren door op “toevoegen” te drukken. Bevestig dan simpel jouw geselecteerde gerechten en betaal dit via de gekozen optie.

Na een week ontvang je jouw maaltijdboxen en kun je aan de slag met het bereiden van de gerechten. Wij hebben gekozen voor de volgende gerechten: Vegan quiche, quinoa salade met purpercress en gebakken kool met trostomaatjes. Wij zullen aan jullie per gerecht onze mening geven.

Nummer 1: vegan quiche

Wij beginnen met de vegan quiche, omdat wij dit het lekkerste gerecht vonden van de geselecteerde gerechten bij Ekomenu! Het gerecht hebben wij gemakkelijk kunnen bereiden aan de hand van de meegeleverde bereidingswijze. Daarnaast waren de ingrediënten goed in balans wat zorgde voor een heerlijke smaak.

Nummer 2: quinoa salade met purpercress

Op nummer twee staat de quinoa salade met purpercress. Wij vonden dit gerecht fris en lekker, maar hadden na het eten van dit gerecht nog steeds trek. Dit klinkt gek, maar wij hadden hier nog wel wat meer van willen eten. De ingrediënten van dit gerecht waren ook goed te combineren en hebben hier van genoten! Bekijk ook onze eigen gemaakte quinoa salade.

Nummer 3: gebakken kool met trostomaatjes

Wij hebben de gebakken kool met trostomaatjes op nummer drie gezet, omdat wij dit gerecht niet erg lekker vonden. Het gerecht zelf was erg snel klaar, maar wij hadden hier misschien wel te hoge verwachten van na de vorige twee gerechten. De bacon reepjes vleesvervanger die je ziet zijn van het merk ProLaTerre. Deze reepjes vonden wij nergens naar smaken en hebben dit geprobeerd lekkerder te maken met het gebruik van enkele kruiden, maar helaas zonder resultaat.

Wij geven de vegan maaltijdboxen van Ekomenu een dikke 8! Dit hoge cijfer heeft Ekomenu te danken aan de verse en kwalitatief goede ingrediënten die zij ons hebben toegestuurd. Daarnaast zijn wij ook erg te spreken over de bedachte recepten en de lekkere combinaties hiervan. Mocht jij nou ook de maaltijdboxen van Ekomenu willen uitproberen? Ga dan naar deze link.

Met gelukkige groet,

Romy