
Gezonde vegan pancakes (recept)
Als veganist kan je best veel lekkers maken voor bij het ontbijt of de lunch, zoals deze gezonde vegan pancakes. Misschien is het een leuk idee om de vegan pancakes als ontbijt te maken tijdens de aankomende feestdagen. Meestal zijn Pancakes niet gezond, door al het suiker etc. Maar deze zijn dat wel en wij vinden ze hartstikke lekker (wat natuurlijk belangrijker is). De bananen, agave siroop en kaneel maken de vegan pancakes lekker zoet, wat hoort bij de echte Amerikaanse pancakes. Dit vegan pancakes recept is niet moeilijk om te maken en dus kan je snel smullen.
Dit recept is voor 10 pancakes.
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden:
- Bakpan;
- Platte spatel;
- Keukenmixer.
Ingrediënten gezonde vegan pancakes:
- 180 g havervlokken;
- 1 el baking soda;
- 250 ml havermelk (kan ook een andere plantaardige melk);
- 2 rijpe bananen;
- 1 el kaneel;
- 2 el kokosolie;
- 1 el agave siroop;
- Snufje zout.
Bereidingswijze:
- Blend de havermout in de keukenmixer.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmix.
- Mix alle ingrediënten door elkaar, totdat er een glad beslag ontstaat.
- Verwarm de bakpan met kokosolie.
- Giet een scheutje pancake beslag in de bakpan. (Je kan meerdere pancakes in dezelfde pan bakken.)
- Bak de pancakes op middelhoog vuur/stand.
- Draai de pancakes om als er gaatjes ontstaan.
- Herhaal deze stappen, tot het beslag op is.
- Serveer de pancakes eventueel met fruit, jam en extra agave siroop.
Heb je nog meer rijpe bananen over? Maak dan een lekker bananenbrood. Klik hier voor ons bananenbrood recept.
Eetsmakelijk.
Groetjes,
Romy