
Gezonde vegan wafels (recept)
Vandaag hadden wij zin in wafels, dus gingen we aan de slag met het maken van vegan wafels. Meestal worden wafels gemaakt met melk en eieren, maar die ingrediënten hebben wij niet gebruikt. Wij hebben de eieren vervangen door banaan en de melk vervangen door plantaardige melk. Ook noemen wij deze vegan wafels gezond, omdat er geen toegevoegde suikers in zitten. Soms eten wij de wafels als lunch of serveren wij deze als dessert met een bolletje ijs. Wij vinden deze vegan wafels super lekker!
Voor +/- 4 wafels
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
- Wafelijzer;
- Kom;
- Garde;
- Vork;
- Grote lepel;
- Kookpannetje.
Ingrediënten vegan wafels:
- 320 milliliter havermelk;
- 190 gram gemalen havermout;
- 1 rijpe banaan;
- 50 gram plantaardige boter;
- 1 tl bakpoeder;
- 0,5 tl baking soda;
- 2 el ahornsiroop;
- 1 tl vanille extract;
- 1 el kaneel.
Ideeën voor toppings:
- Rood fruit;
- Ahornsiroop;
- Onze zelfgemaakte Nutella.

Bereidingswijze:
- Laat de wafelijzer alvast warm worden.
- Pak een kookpannetje en smelt de plantaardige boter hierin.
- Prak de banaan met een vork in een kom.
- Doe de havermout in een blender en blend deze fijn.
- Voeg de havermelk, gemalen havermout, plantaardige boter, bakpoeder, baking soda, ahornsiroop, vanille extract en kaneel toe en mix het geheel met een garde.
- Pak een grote lepel en giet het wafel mengsel in de wafelijzer (ongeveer 2 grote lepels per portie).
- Zet de wafelijzer op de een na hoogste stand en laat de wafel er voor ongeveer 5 in. Dit hangt ervan af hoe warm de wafelijzer wordt en of je de wafels knapperig wilt hebben.
- Serveer de vegan wafels met jouw favoriete topping.
- De wafels zijn nu klaar.
Geniet ervan!
Groetjes,
Romy