Is Jackfruit het vlees voor de veganist?

Is Jackfruit het vlees voor de veganist?

23/02/2020 0 Door Niels Uiterdijk

Mensen zijn steeds op zoek naar de perfecte vleesvervanger voor de veganist of vegetariër. In de meeste supermarkten wordt het aanbod vleesvervangers alsmaar groter door de opkomende trends. Er moet goed gelet worden op deze vleesvervangers, omdat deze soms niet de juiste voedingsstoffen bevat die je daadwerkelijk nodig hebt. Waarom zouden we zo moeilijk doen met deze vleesvervangers als je ook ‘Jackfruit’ kan kopen en is dan jackfruit het vlees voor de veganist?

Afkomst

Een groen stekelvormige vrucht die groeit in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Jackfruit oftewel ‘Nangka’ groeit aan een groenblijvende 30 meter hoge boom. Deze vrucht hangt aan de bomen en kan er groot worden, want de gemiddelde lengte van deze vrucht is 100cm x 50cm x 50cm. Het Jackfruit is rijk aan vitamine C, vitamine A, vitamine B6, kalium, ijzer en calcium, hierdoor is dit een perfecte vervanger. 

Verschil Jackfruit

Het jackfruit wordt onderverdeel in geel en groen Jackfruit. Er zit aan het gele Jackfruit een zeer zoete smaak, perfect voor een echte zoetekauw. Dit gele Jackfruit is heerlijk voor in verschillend desserts. Het groene Jackfruit wordt gegeten in curry’s en kan niet rauw gegeten worden. Het jackfruit zit verpakt in verschillende blikken. Om de vieze smaak van het jackfruit af te halen zal het gewassen moeten worden. Dit heeft te maken met de brine (het water).

Recepten Jackfruit

Dit jackfruit kan dus op meerdere manieren worden bereidt wat erg handig is voor in de keuken. Het jackfruit is ook lekker op een sandwich-broodje. Hiermee komen wij bij de vraag: “Is Jackfruit het vlees voor de veganist?”. Ja het is een heerlijk stukje ‘vlees’ wat gebruikt kan worden bij verschillende gerechten. 

Onze gerechten bekijken? Klik dan hier.