Mama Gaia (recensie)

Mama Gaia (recensie)

30/09/2021 1 Door Romy & Niels

Van de week hebben wij heerlijk gegeten bij Mama Gaia. Mama Gaia is een vegan restaurant in Haarlem en volgens de ober het grootste vegan restaurant in Europa!

De sfeer

Wij vinden het restaurant er mooi uitzien en het is wel degelijk groter dan de andere vegan restaurants waar wij zijn geweest. Het restaurant was ingericht met vooral rustige kleuren, er stonden veel mooie planten en de inrichting had iets industrieels. Wij werden vriendelijk ontvangen door de ober, die ons bracht naar de tafel achterin het restaurant. In het restaurant zag je overal terug dat er werd gedacht aan de ecologische voetafdruk. Bij de toiletten zag je bijvoorbeeld hoeveel water je gebruikt bij de ‘grote knop’ om door te spoelen en hoeveel je gebruikte bij de ‘kleine knop’.

Het eten & drinken

Nadat wij ons hadden gesetteld aan de tafel, nam de ober de drankjes op. Niels nam verse appelsap (van de boomgaard) en ik (Romy) nam de WHITE wijn. Beide drankjes waren lekker en de appelsap smaakte erg vers. De menukaart zag er goed uit en er stonden gelukkig niet te veel gerechten op, anders was het al helemaal lastig kiezen.

Onze starters

Als voorgerecht hadden ze veel midden oosterse hapjes (Mezze)zoals: olijven, zeebrood, pittige boontjes, tofu balletjes, hummus, sushi etc. Ook kon je kiezen uit een borrelplank, waar een selectie van deze hapjes uit bestaat. Wij hadden de gyoza en sushi gekozen. Wij wisten eerst niet wat gyoza was, maar gyoza is een soort gevulde pasteitje. Wij kregen 5 gyoza’s met een pittige dip. De gyoza’s vonden wij verrassend lekker, zeker omdat wij het nog niet eerder hadden geproefd. De sushi was ook erg lekker. Cijfer voor de sushi: 8 en gyoza: 8,5.

Ondertussen hadden wij onze drankjes op en begonnen wij aan ons 2e drankje. Wij waren benieuwd naar de roze bunker siropen, wij hadden namelijk geen idee wat we hierbij moesten voorstellen. Niels nam de citrus basilicum en ik (Romy) nam de madame gember. Beide drankjes waren erg fris en zeker aan te raden. Cijfer: 8,0.

mama gaia starter

Het voorgerecht

Na de starter hadden wij allebei hetzelfde voorgerecht gekozen, namelijk de peking tempeh. De peking tempeh bestond uit zachte pannenkoekjes met daarnaast gemarineerde tempeh, groenten en hoisin saus. Het pannenkoekje kon je zelf samenstellen met de ingrediënten. Dit vonden wij een leuke toevoeging aan het gerecht. Wij waren het ermee eens dat dit een lekker gerecht was. Cijfer: 8,5.

mama gaia voorgerecht

Het hoofdgerecht

Als hoofdgerecht hadden wij keuze uit 4 gerechten. Niels nam de groene curry en ik (Romy) nam de soba dashi. De groene curry was best lekker. Wel vonden wij dat er nog een ingrediënt bij zou mogen zoals: broccoli, tomaat, doperwten of paprika. Maar desondanks was het een lekkere groene curry. Het soba dashi gerecht bestond uit een bouillon met noedels, venkel, oesterzwam, ijskruid en knoflook. De serveerster goot aan tafel de bouillon in de kom, wat een leuke ervaring was. De gerechten smaakten prima en daarom geven wij de groene curry een 7,8 en de soba dashi een 7,7.

mama gaia hoofdgerechten

Het nagerecht

Wij zaten na al het heerlijke eten al best vol, maar hadden nog een klein plekje overgelaten voor een toetje. Wij deelden samen de appel droom. De appel droom was een appelkruimel taartje en is gemaakt met gezouten karamel met chai vanilla custard. Wij kunnen dit nagerecht samenvatten als: GRANDIOOS! Het was de beste afsluiter van al het heerlijke eten. De foto van de appeldroom is wat minder mooi, omdat wij uit nieuwsgierigheid al snel een hapje hadden genomen, oeps haha. Wij geven de appel droom een 9,5.

mama gaia dessert

Afsluiting

Wij vinden Mama Gaia een van de betere vegan restaurants en gaan zeker nog eens terug. Wil jij nou ook een keertje ontbijten, lunchen of dineren bij Mama Gaia? Maak dan via deze link een reservering en laat ons even weten wat jij er van vond.

Met gelukkige groet,

Romy