
Mango smoothie bowl (recept)
Even iets anders ontbijten deze ochtend? Dat kan! Wij hebben deze heerlijke mango smoothie bowl gemaakt die jullie moeten proeven. Een smoothie bowl is eigenlijk een smoothie in een kom met diverse toppings. Je kan zelf variëren met de basissmaak en de toppings die je hierop doet. Wij vinden mango het lekkerste als basis, omdat het een frisse, tropische smaak heeft. Dit recept is heel makkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Tip: te veel mango’s gekocht? Bewaar ze dan in de vriezer en gebruik ze voor in de smoothie bowl.
Voor 1 smoothie bowl
Bereidingstijd: 6 minuten
Benodigdheden:
- Kom;
- Lepel;
- Blender;
- Bakpan;
- Likspaan.
Ingrediënten mango smoothie bowl:
- 300 ml sojayoghurt naturel;
- 140 gram bevroren mango;
- 2 el pompoenpitten;
- Handje bosbessen;
- 1 el havermout vlokken;
- 1 el lijnzaad;
- 4 walnoten.
Bereidingswijze:
- Verhit een bakpan en rooster de pompoenpitten aan beide kanten.
- Giet de sojayoghurt in de blender en voeg de bevroren mango toe.
- Mix de mango en sojayoghurt ongeveer 1 minuut door elkaar, tot een gladde mango smoothie.
- Giet de smoothie in een kom en voeg de pompoenpitten, bosbessen, lijnzaad, walnoten en havermout vlokken toe.
- Pak een lepel en geniet van jouw zelfgemaakte mango smoothie bowl.
Wil jij morgenochtend nog iets lekkers maken? Bekijk dan onze gezonde vegan pancakes.
Geniet van deze mooie dag.
Groetjes,
Romy