
Muhammara dip (recept)
Muhammara is een dip met geroosterde paprika en walnoten, afkomstig uit Syrië. Muhammara is ‘de perfecte’ dip om op tafel te zetten tijdens een borrel. Dit smeersel is lekker op toast, snee brood of pita. Muhammara is ook kant-en-klaar in de supermarkt verkrijgbaar, maar die bevatten suikers en conserveermiddelen. Daarom vonden wij het een goed idee, om onze zelfgemaakte dip met u te delen. Wij kunnen u verzekeren dat het maken van de home-made Muhammara erg weinig tijd kost en dat het ook nog eens hartstikke lekker is. Naast deze Muhammara hebben wij ook een hummus paprika dip gemaakt. Dit recept vind je hier.
Bereidingstijd:
+/- 10 minuten
Benodigdheden:
- mixer/blender
- pannenlikken
- vergiet
- bakje
Ingrediënten:
- 3 rode, gegrilde paprika’ s uit pot
- 1 el olijfolie
- 35 gram pecannoten
- 35 gram walnoten
- 2 el verse citroensap
- 1 el balsamicoazijn
- 1 kleine teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- halve tl chilipoeder
Bereidingswijze:
1. Spoel de gegrilde paprika’ s om.
2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot een geheel.
3. Lepel het geheel met de pannenlikker in een bakje en dippen maar!
Blijf op de hoogte voor onze recepten, via onze Instagram en Facebook.
Met gelukkige groet,
Romy