
Nationale week zonder vlees! + eerste gerecht (recept)
Nationale week zonder vlees van 9 t/m 15 maart. Deze week zonder vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, zij is de oprichter van De Hippe Vegetariër. Tijdens deze week wordt er aandacht gegeven aan mens, dier en milieu. Als de gelukkige veganist kunnen wij natuurlijk niet achterblijven en doen ook wij hieraan mee. Wij gaan proberen om iedere dag weer een lekker recept voor jullie te bereiden, zodat jullie als veganisten ook mee kunnen doen aan deze week. Doe jij ook mee aan de week zonder vlees?Deel dan jouw gerecht via social media met de #weekzondervlees. Hieronder vind je ons eerste recept van deze week: Tortilla’s met falafel en groenten.
Nationale week zonder vlees – Gerecht 1:
We willen de week makkelijk beginnen en hebben daarom gekozen voor de tortilla’s met falafel en groenten.
Recept voor 4 tortilla’s.
Bereidingstijd:
+/- 20 minuten
Benodigdheden tortilla’s:
- 3 Pannen
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten tortilla’s:
- 400 gr chilibonen
- 1 pakje falafel van Gourmet of Vivera
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Kruidenmix (wrap kruiden)
- Zakje sla (ijsbergsla)
- 2 paprika’s
- Bakje champignons
- 2 avocado’s
- 1 courgette
- Pak tortilla’s
- Olijfolie
Eventueel toe te voegen:
- Vegan knoflooksaus
- Chilisaus
Bereidingswijze tortilla’s:
- Snijd de ui, paprika’s, courgette, avocado, champignons en knoflook.
- Zet een pan met olijfolie op en leg daar de falafelballetjes in.
- Zet een andere pan op met de ui, paprika’s, courgette, chilibonen, champignons en knoflook en braad dit goudbruin.
- Gooi de kruiden eroverheen.
- Maak ondertussen de wraps warm.
- Pak de verwarmde wrap en leg daar de ingrediënten in. Voeg hierbij ook de falafel, ijsbergsla en avocado toe.
- Over de wrap kan je nog eventueel wat chilisaus spuiten of vegan knoflooksaus.
- Eet smakelijk.

Fijne internationale week zonder vlees!
Groetjes Romy
Houdt onze recepten pagina goed in de gaten voor nieuwe gerechten! Daarnaast posten wij ook de recepten ook via onze Instagram en Facebook.