
Pitabroodje met jackfruit (recept)
Vandaag hadden wij zin om even wat anders te lunchen, namelijk pitabroodjes met jackfruit. Zoals je misschien al weet hebben wij meerdere recepten met jackfruit, zoals de Taco’ s met pulled jackfruit (recept). Jackfruit vinden wij erg lekker als vleesvervanger. Jackfruit heeft namelijk een vlezige structuur en het neemt kruiden en andere smaken snel op. De pitabroodjes met jackfruit zijn erg lekker als lunch, maar je zou het ook als diner kunnen eten met bijvoorbeeld wat zoete-aardappel frietjes. Wat zo fijn is aan dit recept is dat het vliegensvlug op tafel staat. Handig dus als je niet veel tijd hebt.
Voor 4 pitabroodjes met jackfruit
Bereidingstijd: +/- 15 minuten
Benodigdheden:
- Bakpan;
- Snijplank;
- Spatel;
- Mes;
- Vergiet
- Broodrooster;
- Knoflookpers.
Ingrediënten:
- 4 pitabroodjes;
- 1 blik jonge groene jackfruit (550 g);
- 4 el kipkruiden;
- 1 stengel bosui;
- 1 ui;
- 5 cherry tomaten;
- 1 teen knoflook;
- 3 el olijfolie.;
- Chilisaus (eventueel).
Bereidingswijze pitabroodjes met jackfruit:
- Snijd de ui en tomaten in kleine stukjes en de bosui in kleine ringetjes. Pel de knoflook en leg deze alvast in de knoflookpers of snijd de knoflook in kleine stukjes met een mes.
- Maak de jackfruit schoon met water. Gebruik hiervoor een vergiet. Laat de jackfruit hierin uitlekken.
- Verhit de bakpan met olijfolie en bak de ui, geperste knoflook en bosui goudbruin.
- Voeg de jackfruit toe aan de bakpan en haal de jackfruit uit elkaar d.m.v. een spatel. Roer alles 1 minuut goed door. Voeg de tomatenstukjes en kipkruiden toe en roer nog even goed door.
- Pak de broodrooster en verwarm hier de pitabroodjes in. Tip: maak de pitabroodjes eerst een beetje nat met water, zodat de buitenkant extra knapperig wordt.
- Vul de pitabroodjes met de inhoud van de bakpan en bedek het eventueel met wat chilisaus.
- De pitabroodjes met jackfruit zijn nu klaar!
Geniet ervan!!! Blijf op de hoogte van meer recepten en blogs, door ons te volgen op Instagram & Facebook.
Met gelukkige groet,
Romy