Rode bieten hummus (recept)

Rode bieten hummus (recept)

25/01/2022 0 Door Romy & Niels

Eet jij graag hummus? Probeer dan nu onze rode bieten hummus! Wij maken het altijd graag zelf, omdat zelfgemaakte hummus gezonder is en wij vinden het ook hartstikke lekker. Deze hummus is super makkelijk om te maken en snel klaar. Eet de rode bieten hummus op brood, rijstwafels of crackers en beleg het met bijvoorbeeld avocado, radijsjes of vegan feta. Ook kan je dit gerecht serveren bij de borrel met rauwkost of op toastjes.

Tip: gebruik voor de variatie boterbonen i.p.v. kikkererwten.

Voor een bak hummus.

Bereidingstijd: +/- 10 minuten

Benodigdheden:

  • Likspatel;
  • Blender;
  • Vergiet;
  • Knoflookpers;
  • Pot/bakje.

Ingrediënten rode bieten hummus:

  • 400 gram kikkererwten;
  • 3 el sesampasta;
  • 2 rode bieten (gekookt);
  • 2 tl komijnpoeder;
  • Sap van een halve citroen;
  • 2 tenen knoflook;
  • Snuf peper en zout;
  • 3 el olie.

Bereidingswijze:

  1. Was de kikkererwten in een vergiet.
  2. Pers de knoflook en mix alle ingrediënten in de blender.
  3. Lepel de rode bieten hummus met een likspaan in een pot of bakje.
  4. En klaar!

Geniet ervan! Wil jij vaker zelf hummus maken? Bekijk dan onze Hummus paprika dip.

Met gelukkige groet,

Romy