
Scrambled tofu
Zin in een lekkere boterham met roerei? Dat kan! Zelfs voor veganisten is dat mogelijk met deze lekkere vegan scrambled tofu. Door het ei te vervangen door tofu krijg je hetzelfde effect. Breng de tofu op smaak met kruiden, ui, tomaat, spinazie en een beetje sojaroom en de scrambled tofu is klaar. Een makkelijk, maar vooral lekker gerecht voor in de ochtend of middag.
Wist je dat? Tofu is rijk aan eiwitten. Tofu bevat namelijk 12 gram eiwitten, ten opzichte van 12,5 gram eiwitten in ei (per 100 gram).
Bereidingstijd: +/- 12 minuten
Voor 2 à 3 boterhammen.
Benodigdheden:
- Pan;
- Roerlepel;
- Kom;
- Snijplank;
- vork;
- Mes.
Ingrediënten:
- 400 gram tofu;
- 1 tl paprikapoeder;
- Snufje zout;
- 1 tl peper;
- 1 tl kerriepoeder;
- Kleine/halve ui;
- 1 tl kurkuma;
- 1 tl chilipoeder;
- Volle hand spinazie;
- 5 cherrytomaten of 1 grote tomaat;
- 2 el sojaroom;
- 1 el olie of margarine;
- 1 avocado (optioneel).
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en tomaten in kleine blokjes.
- Zorg ervoor dat de tofu is uitgelekt.
- Pak een kom en scramble de tofu, met een vork.
- Verhit een pan met olie of margarine.
- Leg de ui, samen met de tofu in de pan.
- Voeg de kruiden (paprikapoeder, zout, peper, kerriepoeder, kurkuma en chilipoeder) toe en roer ongeveer 3 minuten door.
- Doe de tomatenblokjes, sojaroom en spinazie bij de scrambled tofu en roer het geheel op een laag vuur/stand, totdat de spinazie is gekrompen (niet te klein).
- De scrambled tofu is klaar!
- Serveer de scrambled tofu op een boterham met plakjes rijpe avocado.

Wil je up-to-date zijn voor meer van onze recepten? Volg ons dan op Instagram of Facebook en deel jouw vegan ontbijt met ons.
Geniet van je ontbijt/lunch.
Groetjes,
Romy