Tomatensoep (recept)

Tomatensoep (recept)

11/03/2020 0 Door Romy Zandbergen

Tomatensoep op zijn tijd kan geen kwaad. Deze tomatensoep is lekker, gezond en zo op tafel. Eet de soep als lunch of ‘ s avonds, samen met een rijkgevulde salade of bloemkoolpizza.

Bereidingstijd: +/- 15 minuten

Dit recept is voor 4 à 5 kommen soep.

Benodigdheden:

  • Soeppan
  • Soeplepel
  • Staafmixer
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor de tomatensoep:

  • 700 gram pruimtomaten;
  • 600-800 ml warm water (gewenste dikte verschilt per persoon);
  • 2 groentebouillon blokjes;
  • 2 el oregano;
  • Handje basilicum;
  • 2 tenen knoflook;
  • 1 scheut olijfolie;
  • 2 uien;
  • 1 el zwarte peper;
  • 2 theelepels chilipoeder (eventueel voor extra pittigheid).

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en knoflook.
  2. Warm de soeppan op en verhit de olijfolie.
  3. Voeg de ui en knoflook in de pan en bak ze glazig (doorzichtig).
  4. Snijd ondertussen de pruimtomaten in grove stukken.
  5. Bak de tomaten bij de ui en knoflook.
  6. Voeg de kruiden toe (oregano, basilicum, peper, chilipoeder)
  7. Giet het water bij de rest.
  8. Roer de groentebouillon erdoorheen.
  9. Laat de soep 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  10. Mix alles met de staafmixer tot er geen grote stukken meer zijn.
  11. Eet smakelijk!

Enthousiast voor meer? Bekijk onze andere recepten en volg ons via Instagram of facebook.