
Tomatensoep (recept)
Tomatensoep op zijn tijd kan geen kwaad. Deze tomatensoep is lekker, gezond en zo op tafel. Eet de soep als lunch of ‘ s avonds, samen met een rijkgevulde salade of bloemkoolpizza.
Bereidingstijd: +/- 15 minuten
Dit recept is voor 4 à 5 kommen soep.
Benodigdheden:
- Soeppan
- Soeplepel
- Staafmixer
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor de tomatensoep:
- 700 gram pruimtomaten;
- 600-800 ml warm water (gewenste dikte verschilt per persoon);
- 2 groentebouillon blokjes;
- 2 el oregano;
- Handje basilicum;
- 2 tenen knoflook;
- 1 scheut olijfolie;
- 2 uien;
- 1 el zwarte peper;
- 2 theelepels chilipoeder (eventueel voor extra pittigheid).
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en knoflook.
- Warm de soeppan op en verhit de olijfolie.
- Voeg de ui en knoflook in de pan en bak ze glazig (doorzichtig).
- Snijd ondertussen de pruimtomaten in grove stukken.
- Bak de tomaten bij de ui en knoflook.
- Voeg de kruiden toe (oregano, basilicum, peper, chilipoeder)
- Giet het water bij de rest.
- Roer de groentebouillon erdoorheen.
- Laat de soep 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Mix alles met de staafmixer tot er geen grote stukken meer zijn.
- Eet smakelijk!
Enthousiast voor meer? Bekijk onze andere recepten en volg ons via Instagram of facebook.