Vegan aspergesoep (recept)

Vegan aspergesoep (recept)

02/06/2021 0 Door Romy & Niels

Het is asperge tijd, dus wij vonden het een goed moment om aspergesoep te maken. Meestal zitten er dierlijke producten in kant en klare aspergesoep en als je het wil bestellen in een restaurant, dan is het meestal ook niet vegan. Daarom leek het ons leuk om ons recept voor vegan aspergesoep met jullie te delen. Eet deze heerlijke aspergesoep als lunch of diner, met bijvoorbeeld een tortilla pizza. Leuk weetje: asperges bestaan voor ongeveer 92% uit water en bevatten veel belangrijke voedingsstoffen en vitamines, zoals vitamine A, C, E en K.

Voor +/- 6 kommen vegan aspergesoep

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden:

  • Snijplank;
  • Dunschil mes;
  • Mes;
  • Soeppan;
  • Spatel;
  • Kookpan;
  • Keukenmix.

Ingrediënten

  • 600 gram witte asperges;
  • 2 uien;
  • 2 tenen geperste knoflook;
  • 1,5 liter heet water;
  • 2 groentebouillonblokjes;
  • 50 gram bloem;
  • 60 gram plantaardige bakboter;
  • 100 gram plantaardige room;
  • Handje bieslook;
  • Peper & zout.

Bereidingswijze vegan aspergesoep:

  1. Was de asperges en snijd de uiteinden eraf. Schil de asperges en snijd ze in stukken van +/- 5 cm. Houd de schillen en uiteinden apart.
  2. Snijd de ui en knoflook in stukken.
  3. Verhit de soeppan met boter en bak de ui, knoflook, schillen en uiteinden van de asperges gaar.
  4. Maak groentebouillon. Doe dit door het hete water te mengen met de groentebouillonblokjes. Laat dit nog even staan.
  5. Voeg de bloem toe aan de soeppan en roer het geheel 1 minuut door. Giet de groentebouillon beetje bij beetje al roerend toe. Laat het water koken.
  6. Als het water kookt, dan kan je de stukken asperges toevoegen. Laat de asperges voor ongeveer 7 minuten mee pruttelen op laag vuur, totdat je de asperges gemakkelijk kan doorprikken met een vork.
  7. Haal ongeveer de helft van de stukken asperge uit de soeppan.
  8. Giet de plantaardige room bij de soeppan. Pak een keukenmixer en mix de inhoud van de soeppan tot een glad geheel. Voeg hierna de stukken asperge weer toe aan de soeppan.
  9. Breng de soep op smaak met peper en eventueel wat zout. Snijd de bieslook in stukken en voeg deze ook toe aan de soep.
  10. De vegan aspergesoep is nu klaar.

Geniet ervan! Blijf op de hoogte voor nieuwe recepten en inspiratie via onze Instagram & Facebook.

Met gelukkige groet,

Romy & Niels