
Vegan bananenbrood (recept)
Heb jij overrijpe bananen in huis? Gooi deze niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld een lekker bananenbrood van. Hiermee wordt er minder eten weggegooid en vegan bananenbrood is ook nog eens lekker en verantwoord. Je kan een snee bananenbrood eten als ontbijt of als tussendoortje.
Bereidingstijd:
+/- 10 minuten bereiden
+/- 30 minuten in de oven
Benodigdheden:
- Cakevorm
- Pannenlikker
- Mixer/blender
- Kom
- Vork
- Steelpan
- Een gelukkige bakker
Ingrediënten:
- 3 overrijpe bananen (normale bananen kan ook, maar overrijpe bananen zijn zoeter)
- 4 el kokosolie
- 1 ‘vegan-egg’ (wordt gemaakt door: 1 el lijnzaad/chaizaad met 2 el water gemixt)
- 140 gram havermout
- 1 el agave siroop
- Een halve el baking soda
- Anderhalve el bakpoeder
- 30 gram walnoten
- Een halve el vanillepoeder
- Handje bosbessen
- Een halve el zout
Bereidingswijze:
- Voorverwarm de oven op 180 graden.
- Maal het havermout tot meel in de blender.
- Maak een vegan-egg en laat deze 5 minuten staan.
- Prak de drie bananen in een grote kom.
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
- Doe de kokosolie bij de grote kom met de geprakte bananen.
- Voeg hierna het havermout meel, agave siroop, bakingsoda, bakpoeder, vanillepoeder, zout, walnoten, bosbessen en het vegan-egg toe.
- Mix alles tot één geheel met een vork.
- Vet de bakvorm in met kokosolie.
- Giet het mengsel in de bakvorm.
- Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven voor 25 – 30 minuten.
- Genieten maar!
Serveertip: leg wat overgebleven bosbessen en walnoten op het vegan bananenbrood. Of eet een plakje bananenbrood samen met een lekker ontbijt. Volg ons op onze Facebook en Instagram.
Met gelukkige groet,
Romy