Vegan bruschetta (recept)

Vegan bruschetta (recept)

september 25, 2020 0 Door Romy Zandbergen

Bruschetta is een heerlijk aperitief, afkomstig uit Italië. Het gerecht betekent gegrild brood en wordt op verschillende manieren belegd, bijvoorbeeld met olijfolie en zout. Bruschetta is eenvoudig te maken en hartstikke lekker om als voorgerecht te eten. Wij hebben 2 soorten vegan bruschetta gemaakt, die wij graag met jullie willen delen.

Dit recept is voor het vullen van 1 stokbrood.

Benodigdheden:

  • Mes;
  • Broodmes;
  • Lepel;
  • Snijplank;
  • Oven;
  • 2 bakplaten.

Ingrediënten bruschetta brood:

  • 1 stokbrood;
  • 3 el olijfolie;
  • Snuf peper en zout.

Bereidingswijze bruschetta (brood):

  1. Voorverwarm de oven volgens de verpakking van het stokbrood.
  2. Snijd het brood in gelijke sneden van 1,5 cm. Dit kan eventueel schuin, zodat het oppervlak groter wordt.
  3. Giet een paar druppels olijfolie op de sneden brood en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Vegan bruschetta met tomaten:

Ingrediënten:

  • 1/2 stokbrood;
  • 5 vleestomaten (grote tomaten);
  • 1 el vegan pesto (keuze uit onze zelfgemaakte pesto, pesto olie of vegan pesto uit de supermarkt);
  • Flinke snuf peper en zout;
  • 2 tl oregano;
  • 2 el olijfolie;
  • Klein handje basilicum;
  • 1 el balsamico azijn.

Bereidingswijze:

  1. Bereid eerst het bruschetta (brood) voor.
  2. Snijd de basilicum klein en de tomaten in kleine blokjes.
  3. Voeg de vegan pesto, oregano, olijfolie, basilicum en balsamico azijn toe.
  4. Breng de tomaten bruschetta op smaak met peper en zout.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  6. Breng het tomaten mengsel aan op de sneden brood.
  7. De bruschetta met tomaten is nu klaar.

Vegan bruschetta met champignons:

Ingrediënten:

  • 400 gram kastagne champignons;
  • 50 gram truffel tapenade;
  • 1 el oregano;
  • 1/2 teen knoflook;
  • 1 el olijfolie;
  • Snuf peper en zout.

Bereidingswijze:

  1. Bereid eerst het bruschetta (brood) voor.
  2. Snijd de knoflook zo klein mogelijk en de champignons in kwartjes.
  3. Verhit een pan met olijfolie en bak de champignons samen met de knoflook.
  4. Voeg de oregano, peper en zou toe.
  5. Blijf roeren tot de champignons goudbruin zijn.
  6. Smeer de truffel tapenade op de sneden brood.
  7. Verdeel de champignons op de sneden brood.
  8. De bruschetta met champignons is nu klaar.

Geniet van de vegan bruschetta!

Groetjes,

Romy