Vegan burger met oesterzwammen (recept)

Vegan burger met oesterzwammen (recept)

Heb jij zin in een vegan burger? Wij hebben een andere draai gegeven aan de vegan burger, namelijk een burger met oesterzwammen. Oesterzwammen zijn een goed alternatief voor vlees, door de textuur en je kan het goed op smaak brengen met kruiden. Onze vegan burger met oesterzwammen heeft een heerlijke bite en is binnen 25 minuten klaar. Je kan dit gerecht eten als lunch of avondeten met bijvoorbeeld lekkere zoete aardappelfrietjes.

Voor 4 vegan burgers met oesterzwammen

Bereidingstijd: 10 minuten

Oventijd: 15 minuten

Benodigdheden:

  • 2 bakplaten;
  • 2 vellen bakpapier;
  • Grillpan;
  • Oven:
  • Snijplank;
  • Kom;
  • Mes.

Ingrediënten vegan burger met oesterzwammen:

  • 600 gram oesterzwammen;
  • 4 meergranen bollen;
  • 30 gram rucola;
  • 1 aubergine;
  • 8 el sojasaus;
  • 4 el kipkruiden (dit is helemaal vegan);
  • 2 tl knoflookpoeder;
  • 2 el versgemalen peper;
  • 6 el olijfolie;
  • 2 tl paprikapoeder;
  • 1 rijpe avocado.

Voor de saus:

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarm de oven op 225 graden.
  2. Scheur de oesterzwammen uit elkaar in reepjes en doe deze in de kom. Tip: gebruik hiervoor een vork.
  3. Voeg de soja saus, kipkruiden, knoflookpoeder en versgemalen peper toe aan de kom met oesterzwammen en hussel dit door elkaar.
  4. Leg de vellen bakpapier op de bakplaten en verdeel de gekruiden oesterzwammen erover heen.
oesterzwammen-op-bakplaat
  1. Besprenkel de oesterzwammen met de olie en doe de bakplaten voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm.
  3. Verwarm de grillpan met olijfolie en rooster de plakjes aubergine. Kruid de aubergine met paprikapoeder en versgemalen peper.
  4. Snijd de broodjes in tweeën en besprenkel deze met olijfolie. Rooster de broodjes in dezelfde grillpan waarin de aubergine is gegrild.
  5. Maak nu de saus. Pak een bakje en voeg de vegan mayonaise, de gesneden basilicum en sriracha saus toe en mix de ingrediënten door elkaar.
  6. Haal na 15 minuten de oesterzwammen uit de oven.
  7. Leg de broodjes op een bord en smeer de saus over de broodjes.
  8. Bedek het broodje met rucola, aubergine, avocado en de oesterzwammen. Smeer eventueel nog een beetje saus op de andere kant van het broodje.

    Geniet van deze lekkere vegan burger met oesterzwammen! Wil je nog meer inspiratie voor vegan burgers? Bekijk dan onze andere vegan burgers hier.

    Met gelukkige groeten,

    Romy en Niels