Zelfgemaakte vegan burger (recept)

Zelfgemaakte vegan burger (recept)

september 1, 2020 0 Door degelukkigeveganist

Zelf een vegan burger maken die niet alleen lekker, maar ook gezond is? Dan hebben wij het juiste recept voor jou. Deze zelfgemaakte vegan burger op basis van kikkererwten en tuinerwten is eenvoudig te maken en dus zo op tafel. Je kan het gerecht serveren met friet of een frisse salade. Wil je vaker een zelfgemaakte vegan burger eten, maar heb je geen tijd om het te maken? Vries de burgers dan in! Zo blijven ze voor een lange tijd houdbaar en hoef je deze alleen maar te ontdooien.

Voor 4 vegan burgers

Bereidingstijd: +/- 15 minuten

Benodigdheden:

  • Snijplank;
  • Mes;
  • Keukenmixer;
  • Knoflookpers;
  • Bakpan;
  • Vergiet;
  • Water;
  • Spatel.

Ingrediënten vegan burger:

  • 170 gram bevroren tuinerwten;
  • 500 gram kikkererwten (uit blik);
  • 2 steeltjes bosui;
  • 1 grote el tomatenpuree;
  • 3 el (gekruiden) paneermeel;
  • 2 el olijfolie;
  • 1 el kerriepoeder;
  • 1 el paprikapoeder;
  • 2 tl zout;
  • 2 tl peper;
  • Snufje chilipoeder naar smaak.

Ingrediënten voor een zelfgemaakte knoflooksaus:

  • 5 el vegan mayonaise;
  • 1 kleine teen knoflook;
  • 2 el sojaroom;
  • Klein handje basilicum (eventueel).

Topping ideeën:

  • 4 broodjes (vegan);
  • 2 tomaten;
  • Kleine zak gemengde sla;
  • 1 avocado.

Bereidingswijze vegan burger:

  1. Ontdooi de tuinerwten.
  2. Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel ze om met water.
  3. Snijd de bosui in kleine ringetjes en doe ze samen met de tuinerwten en kikkererwten in de kuikenmixer.
  4. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe.
  5. Blend alles door elkaar in de mixer. Voor de stuctuur is het niet erg als er nog wat harde stukken zijn.
  6. Kneed de paneermeel door de vegan mix.
  7. Maak nu de vegan burger door de mix te verdelen in gelijke bolletjes en druk deze vervolgens plat totdat ze 1 cm dik zijn.
  8. Verhit een pan met olijfolie en leg de burgers erin. Zorg ervoor dat het vuur/stand laag staat en bak de vegan burgers ongeveer 2 minuten per kant.
  9. De zelfgemaakte vegan burgers zijn nu klaar. Serveer de vegan burger op een broodje, samen met de toppings en knoflooksaus.
  10. 10. Voor een zelfgemaakte vegan knoflooksaus: pers de knoflook in een bakje en voeg de vegan mayonaise en sojaroom toe. Snijd er eventueel basilicum bij en roer alles door elkaar.

Geniet van jouw zelfgemaakte vegan burger!

Wil je graag op de hoogte blijven voor meer recepten en inspiratie? Volg ons dan via Instagram en Facebook.

Groetjes,

Romy & Niels