Vegan chai pudding (recept)

Vegan chai pudding (recept)

07/02/2021 0 Door Romy Zandbergen

Pudding in de ochtend? Het klinkt gek, maar wij vinden dit hartstikke lekker en het is gezond. De Chaizaad absorbeert vocht, waardoor er een soort pudding achtige structuur ontstaat. Hier komt de naam ‘chai pudding’ vandaan. Let op: het duurt 1 nacht voordat de havermelk geabsorbeerd is. Wij hebben 2 soorten vegan chai pudding gemaakt. Eén chai pudding bestaat onder andere uit kaneel, appel en pecannoot. Deze variant is vooral lekker is in de winter. De andere chai pudding heeft zomerse smaken en bestaat onder andere uit jam en rode vruchten. Chaizaad staat bekent als een superfood, maar wat zijn dan de gezondheidsvoordelen? Chaizaad bevat veel eiwitten, vezels, omega-3, magnesium, fosfor, kalium, zink etc. In chaizaad zit veel meer magnesium, dan in melk. Magnesium is goed voor de energieproductie, botten en spieren. Bekijk het recept hieronder en maak zelf vegan chai pudding!

Voor 1 vegan chai pudding. Kies zelf welke van de 2 (of allebei) je maakt.

Bereidingstijd: 1 nacht + 5 minuten

Benodigdheden:

  • Koelkast;
  • Bakje met deksel;
  • Lepel.

Ingrediënten vegan chai pudding:

  • 200 ml havermelk (of een andere plantaardige melk);
  • 2,5 el chaizaad;
  • 2 el ahornsiroop;
  • 2 tl vanille extract.

Toppings voor de winterse chai pudding:

  • 60 gram rood fruit (eventueel bevroren);
  • 2 el jam.

Toppings voor de zomerse chai pudding:

  • 2 el kaneel;
  • 5 pecannoten;
  • Halve appel (in blokjes gesneden).

Bereidingswijze:

  1. Giet de havermelk in een bakje.
  2. Voeg het chaizaad toe aan de havermelk en sluit het bakje met een deksel.
  3. Schut het bakje goed, zodat de chaizaadjes zich goed mengen door de havermelk. Bewaar het bakje ’s nachts in de koelkast of wacht 3 uur, totdat er een gelei achtige structuur ontstaat. De chai zaadjes hebben namelijk tijd nodig om het vocht op te nemen.
  4. Meng de chai pudding met vanille en ahornsiroop.
  5. Voor de zomerse chai pudding: Leg de jam op de bodem van een glas of kommetje. Bedek de jam met de chai pudding. Bedek de chai pudding met rode vruchten.
  1. Voor de winterse chai pudding: Meng de chai pudding met kaneel en giet de pudding in een bakje of glas. Bedek de chai pudding met appel en pecannoten.
chai-pudding-winter
  1. De chai pudding is nu klaar!

Geniet van de vegan chai pudding en wij wensen jou een fijne dag. Wil jij meer inspiratie voor het ontbijt? Klik dan hier en bekijk onze diverse ontbijtjes.

Tip: gebruik de andere helft van de appel voor in een salade of door een kom plantaardige yoghurt.

Groetjes,

Romy