Vegan champignon ragout

Vegan champignon ragout

april 1, 2020 0 Door Romy Zandbergen

Een heerlijke ragout met champignon, zonder dierlijke producten. Ragout is van oorsprong een gerecht dat bestaat uit stukjes vlees in een dikke saus. In deze vegan champignon ragout zitten natuurlijk geen stukjes vlees, maar bevat in plaats daarvan champignons, prei en ui. De ragout is op verschillende manieren te combineren. Het is namelijk erg lekker op een boterham, rijst of in een pasteitje.

Dit recept voor 3 à 4 personen.

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

Benodigdheden:

  • Hapjespan;
  • Kookpan of waterkoker;
  • Snijplank;
  • Mes;
  • Roerlepel.

Ingrediënten voor de vegan champignon ragout:

  • 1 ui;
  • 1 prei;
  • 125 gram plantaardige margarine;
  • 2 liter water;
  • 2 groentebouillon blokjes;
  • 125 gram bloem;
  • 250 gram champignon;
  • Snuf peper en zout.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, prei en champignon klein.
  2. Zet de pan op het vuur/stand en fruit de ui en prei.
  3. Voeg de champignons toe en bak deze op een hoog vuur bruin.
  4. Doe de champignons, prei en ui op een bord en leg het apart.
  5. Voeg in dezelfde pan (leeg) de boter toe en laat deze smelten.
  6. Voeg de bloem in 3 delen toe, totdat het is opgenomen in de boter en laat het geheel even garen.
  7. Maak bouillonwater. Doe dit door het water, samen met de groentebouillon op te warmen in de kookpan of kook water in een waterkoker en roer de groentebouillon erdoorheen.
  8. Giet het bouillonwater met kleine scheutjes al roerend toe, totdat er een lobbige raux ontstaat.
  9. Roer de ui, champignons en prei door de ragout.
  10. De ragout is nu klaar. Serveer dit gerecht met gekookte rijst, een sneetje brood of in een pasteitje.

Geniet van de vegan champignon ragout 🙂

Je alvast laten inspireren voor morgen? Bekijk onze vegan lunch en dinergerechten.

Vriendelijke groet,

Romy