
Vegan chili sin carne (recept)
Vandaag hadden wij veel zin in dit Mexicaanse gerecht, namelijk vegan chili sin carne. Chili sin carne komt oorspronkelijk uit Mexico, maar is langzamerhand verspreidt naar zuid Amerika en de rest van de wereld. Het gerecht wordt traditioneel gemaakt met gehakt en dan heet het chili con carne. Wij hebben het gerecht zonder (sin) vlees gemaakt. Deze chili sin carne bestaat onder andere uit rijst, chilipeper, kruiden, linzen, bonnen en mais. Het gerecht bevat veel peulvruchten waar veel eiwitten, vezels en andere nuttige voedingsstoffen inzitten. Super gezond dus! De vegan chili sin carne is binnen een half uur klaar. Dus je hebt genoeg tijd voor andere dingen. Nodig bijvoorbeeld mensen uit vanavond en geniet samen van de vegan chili sin carne. Misschien is het dan een leuk idee om een Mexicaanse avond te organiseren met nacho’s. Bekijk onze nacho’s uit de oven hier.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden:
- 2 kookpannen;
- Bakpan;
- Snijplank;
- Mes;
- Water;
- Spatel.
Ingrediënten:
- 225 gram kidneybonen;
- 300 gram basmati rijst;
- 1 paprika;
- 175 gram linzen;
- 300 gram mais;
- 2 uien;
- 2 tenen geperste knoflook;
- 400 gram tomatenblokjes;
- 70 gram tomaten puree;
- 1 chilipeper;
- 2 tl komijnpoeder;
- 1 el paprikapoeder;
- 2 tl kaneelpoeder;
- 2 tl oregano;
- 1 limoen;
- 1 avocado;
- 2 el olijfolie;
- Klein handje koriander;
- Snuf peper & zout.
Bereidingswijze:
- Kook de rijst en linzen volgens de verpakking.
- Snijd de paprika, chilipeper en ui in kleine stukken.
- Verhit de bakpan met olijfolie en bak de ui, knoflook, chilipeper en paprika gaar.
- Voeg de mais, kidneybonen, tomatenblokjes, tomatenpuree, linzen en kruiden (oregano, koriander, komijn, paprika, kaneelpoeder) toe.
- Breng de chili sin carne op smaak met peper en zout.
- Snijd de avocado en limoen in stukken.
- Pak een kom of bord en doe de rijst, chili sin carne en avocado erin. Serveer het gerecht met een sneetje limoen en eventueel extra koriander.
- Geniet van de vegan chili sin carne!
Wil jij vaker tortilla’s maken? Bekijk dan onze jackfruit taco’s.
Met gelukkige groet,
Romy