
Vegan chocolade kruidnoten (recept)
De winter komt eraan en dat betekent dat het bijna sinterklaas is. We kunnen nu lekker genieten van chocoladeletters, pepernoten, amandelspijs en natuurlijk kruidnoten. Tegenwoordig kan je dit ook als veganist kopen in een bio-winkel of je kan het zelf maken. Vandaag hebben wij onze favoriete vegan chocolade kruidnoten voor jullie gemaakt. Het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en ze zijn ook nog eens hartstikke lekker. Bekijk hieronder ons vegan chocolade kruidnoten recept:
Dit recept is voor +/- 100 pepernoten en dat lijkt misschien erg veel, maar dat valt reuze mee.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15-20 minuten
Koeltijd: 50 minuten
Benodigdheden:
- Grote kom;
- Vershoudfolie;
- 2 borden;
- Oven;
- 2 bakplaten;
- 4 vellen bakpapier;
- Kleine pan of kom (die vuurbestendig is);
- Spatel;
- Koelkast;
- 2 vorken;
- Kleine kookpan.
Ingrediënten:
- 250 gram speltbloem;
- 130 gram plantaardige boter;
- 2 tl bakpoeder;
- 3 el havermelk;
- 1,5 el speculaaskruiden;
- 125 gram donkere basterdsuiker;
- 150 gram pure chocolade (minimaal 80%);
- Snufje zout.
Bereidingswijze vegan chocolade kruidnoten:
- Zorg ervoor dat de plantaardige boter op kamertemperatuur is.
- Pak een grote kom en leg alle ingrediënten erin, behalve de havermelk.
- Kneed alle ingrediënten door elkaar.
- Giet de havermelk erbij en kleed door.
- Maak van het beslag een grote bol en doe er vershoudfolie omheen. Laat het beslag in de koelkast voor 30 minuten.
- Voorverwarm de oven op 180 graden.
- Haal het beslag uit de koelkast. Pak de bakplaten en leg het bakpapier erop. Maak kleine van het beslag kleine balletjes (iets kleiner dan kruidnoten, want ze rijzen in de oven) en leg deze op het bakpapier. Zorg voor genoeg ruimte tussen de kruidnoten. Bak kruidnoten voor 15 tot 20 minuten in de oven.
- Haal de kruidnoten uit de oven en laat ze +/-15 minuten afkoelen.
- Pak een kleine kookpan en giet hier een klein laagje water in. Verhit de pan op het vuur/stand. Pak een vuurbestendige kom of een kleinere kookpan en zet deze op de kleine kookpan (die met water gevuld). Leg de pure chocolade erin. Blijf roeren totdat de pure chocolade gesmolten is.
- Pak 2 borden en bedek deze met bakpapier.
- Bedek de kruidnoten met pure chocolade. Doe dit door de kruidnoot in de chocolade te dopen met 2 vorken. Bedek de kruidnoot helemaal met chocolade en haal ze eruit met de vorken (eerst uitdruppelen boven de chocoladekom). Leg de met chocolade bedekte kruidnoot op een bord met bakpapier. Herhaal deze stap bij elke kruidnoot.
- Leg de borden met kruidnoten een half uurtje in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.
- Haal de kruidnoten uit de koelkast en de vegan chocolade kruidnoten zijn klaar.
Geniet van jouw zelfgemaakte vegan chocolade kruidnoten. Wil jij meer vegan recepten koken of bakken? Bekijk onze recepten op deze site.
Groetjes,
Romy