
Vegan courgettesoep (recept)
Vandaag hebben wij een vegan courgettesoep gemaakt. Deze soep is super makkelijk te maken en binnen een half uur klaar. Ook vinden wij de courgettesoep super lekker en het is gezond. Wij eten vaak soep in de middag, maar je kan de soep natuurlijk ook ’s avonds eten met bijvoorbeeld een broodje muhammara. Wij hebben de soep romig gemaakt met plantaardige room. De courgettesoep bevat geen room met melk, vandaar dat het een ‘vegan’ courgettesoep is.
Voor +/- 4 kommen
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
- Soeppan;
- Staafmixer;
- Soeplepel;
- Snijplank;
- Mes.
Ingrediënten vegan courgettesoep:
- 2 courgettes;
- 1 grote ui;
- 2 tenen knoflook;
- 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje;
- 4 el plantaardige room;
- 2 el olijfolie;
- 1 rode peper;
- 1 el gerookte paprikapoeder;
- 5 blaadjes basilicum;
- 2 tl gemalen peper.
Bereidingswijze:
- Snijd de courgettes, rode peper, ui en knoflook klein.
- Verhit de soeppan met olijfolie.
- Bak de rode peper, ui en knoflook in de soeppan voor 2 minuten.
- Voeg de courgettes, basilicum, gerookte paprikapoeder en de gemalen peper toe en bak deze mee, totdat de courgettes goed gaar zijn.
- Maak 500 ml groentebouillon en voeg deze toe aan de soeppan.
- Laat de ingrediënten 5 minuten doorsudderen in de soeppan.
- Gebruik de staafmixer en mix de ingrediënten tot een gladde soep.
- Voeg de plantaardige room en eventueel nog meer gemalen peper toe.
- Roer de soep nog even goed. Eet smakelijk!
Geniet van de courgettesoep! Wil je graag meer soepen proberen? Bekijk dan onze tom kha soep, aardappel-preisoep, tomatensoep of zoete aardappel-tomatensoep.
Met een gelukkige groet,
Romy