
Vegan curry met bloemkool en groenten (recept)
Een heerlijke vegan curry op z’n tijd kan geen kwaad. Een curry kan op veel verschillende manier gemaakt worden, wat dit gerecht zo bijzonder maakt. Het recept hieronder kan als basis genomen worden, om hierna mee te variëren met bijvoorbeeld andere groenten, peulvruchten of bonen etc.

Bereidingstijd:
+/- 40 minuten
Benodigdheden vegan curry
(voor 5 à 6 personen)
- Wokpan
- 2 kookpannen
- 1 steelpan
- Spatel
- Mes
- snijplank
- vergiet
Ingrediënten vegan curry:
- 2 pakjes curry (Geel is mild, rood is pittig en groen is pittig met een zoet randje)
- 400ml kokosmelk
- 2 paprika’s (bijvoorbeeld: een rode en een gele)
- 2 grote uien
- 3 tenen knoflook
- 5 à 6 kopjes pandanrijst
- 1 bloemkool (in gelijke bosjes)
- 400 gram pompoen blokjes (kan vers of uit zak)
- 300 gram verse spinazie
- 3 verse tomaten
- 1 blokje groentebouillon
Eventueel toevoegen:
- Handje gesneden koriander
- Handje Walnoten/cashewnoten
- 1 rode peper zonder pitjes (voor een extra pikante smaak)
- 2 stuks naanbrood

Bereidingswijze:
- Pak de kookpan en kook de rijst volgens verpakking.
- Snijd de bloemkool in gelijke roosjes. Blancheer deze 5 minuten in kokend water. Kook de pompoen er de laatste 2 minuten bij.
- Snijd de uien, peper, tomaten, paprika en knoflook. Verhit ondertussen ook de wokpan.
- Leg de uien, peper, paprika en knoflook in de wokpan en bak deze goudbruin.
- Voeg de tomaat en spinazie toe.
- Wanneer de bloemkool en pompoen zachter zijn, giet je het water uit de pan en doe je de twee ingrediënten bij de wokpan.
- Voeg vervolgens de kokosmelk, bouillon en de pakjes curry in de wokpan.
- Doe de koriander over de curry en mix het geheel.
- Verwarm ondertussen de naanbroodjes in de pan.
- Leg de rijst op een bord samen met de curry en de naanbrood.
- Als lekkere bite kunnen er ook nog walnoten/cashewnoten op het geheel worden gedaan.
- Geniet van jouw heerlijke vegan curry.
Blijf op de hoogte voor meer lekkere en leuke recepten via onze Instagram en Facebook.
Met gelukkige groet,
Romy