Vegan gevulde courgette (recept)

Vegan gevulde courgette (recept)

22/01/2021 0 Door Niels Uiterdijk

Oehh.. deze vegan gevulde courgettes zijn echt heerlijk! De lekkerste gevulde courgette, die wij ooit hebben gemaakt of geproefd. Wij hebben het gehakt en de kaas vervangen voor pulled oats en plantaardige kaas, wat het gerecht vegan maakt. Dit recept is gezond en koolhydraatarm, dus zeker niet slecht voor je gezondheid. Is dit gerecht te weinig voor jou? Eet er dan bijvoorbeeld een quinoa salade of gebakken aardappeltjes met Italiaanse kruiden erbij. Ook zou je eventueel een halve gevulde courgette kunnen eten als voorgerecht, maar wij vinden 2 halve courgettes zeker genoeg als diner. Veel plezier met het maken van de vegan gevulde courgettes en nog belangrijker: Geniet ervan!

Voor 2 courgettes, 4 halve gevulde courgettes

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden:

  • Oven;
  • Bakplaat;
  • 1 vel bakpapier;
  • Mes;
  • Knoflookpers;
  • Spatel;
  • Lepel;
  • Bakpan.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes;
  • 175 gram pulled oats;
  • 70 gram tomatenpuree;
  • 70 gram mais uit blik;
  • 4 el vegan geraspte kaas;
  • 1 stengel bosui;
  • 1 rode ui;
  • 2 el taco kruiden;
  • 2 tenen knoflook;
  • 1 tomaat;
  • Olijfolie;
  • Halve rode peper (eventueel);
  • Snufje peper & zout.

Bereidingswijze vegan gevulde courgette:

  1. Voorverwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de courgettes door tweeën en haal het binnenste, zachtere gedeelte uit de courgette met een lepel.
  3. Besprenkel de binnenkant van de courgettes met olijfolie, peper en zout. Leg de courgettes met de binnenkant naar boven op de bakplaat met bakpapier. Laat de courgettes voor 10 minuten in de oven.
  4. Maak nu de vulling.
  5. Snijd de rode ui, tomaat en de rode peper (eventueel) klein.
  6. Verwarm een bakpan met een scheutje olijfolie. Bak de rode ui, geperste knoflook, pulled oats en eventueel de rode peper in de bakpan. Voeg na 1 minuut de tomatenpuree, mais, taco kruiden en tomaat toe. Roer alles nog 2 minuten goed door op een middelhoog vuur/stand.
  7. Pak na 10 minuten de courgettes uit de oven. Vul de courgettes met de vulling en strooi de plantaardige kaas eroverheen.
  8. Zet de courgettes terug in de oven voor +/- 15 minuten, totdat de kaas gesmolten is. Let op: sommige plantaardige kaas smelt niet goed. Haal ze er dan gewoon uit.
  9. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  10. Haal de gevulde courgettes uit de oven als ze klaar zijn en verdeel de bosui erover.
  11. De vegan gevulde courgettes zijn nu klaar.

Geniet van de vegan gevulde courgettes. Zin om vaker gevulde groentes te maken? Bekijk dan hier onze gevulde paprika’s!

Met een gelukkige groet,

Niels & Romy