Vegan Junk Food Bar (recensie)

Vegan Junk Food Bar (recensie)

26/04/2021 0 Door Romy & Niels

Als veganist moet je een keer bij de Vegan Junk Food Bar geweest zijn! Af en toe is een kapsalon of een broodje kebab wel lekker, maar dan moet het natuurlijk wel vegan zijn. Helaas hebben de meeste snackbars geen vegan opties. Gelukkig hebben wij de Vegan Junk Food Bar in Nederland, waar alles vegan is! Ook fijn om te weten is dat de VJFB bezorgd, wat erg leuk is voor de omwonenden.

Wij zijn naar de Vegan Junk Food Bar aan Marie Heinekenplein 9 en de Reguliersdwarsstraat 57 geweest.

Aankomst

De Vegan Junk Food Bar aan Marie Heinekenplein was naar mijn gevoel best afgelegen. Ook was het pand niet mega groot, maar het zag er gezellig en knus uit. We werden vriendelijk ontvangen door de ober, die ons bracht naar een tafeltje dicht bij de keuken. De wanden waren bespoten met graffiti, wat er nice uitzag.

De Vegan Junk Food Bar aan de Reguliersdwarsstraat was makkelijk te vinden, dicht bij de bloemenmarkt. Wij gingen midden in de zomer waardoor het best druk was. Wij hadden niet gereserveerd en moesten daarom even wachten op een tafeltje, wat wij niet erg vonden. Het pand ziet er mooi en opvallend uit. Binnen valt de kleur roze erg op. De tafeltjes staan ook niet te strak naast elkaar, wat ik juist gezellig vind. Wij vinden deze VJFB tot nu toe het leukst.

De menukaart

Tot nu toe hebben wij alleen maar lekkere dingen gegeten en gedronken van dit menu. Ze hebben van alles te drinken, zoals sapjes en wijn. Ze hebben zelfs een cocktailkaart met diverse cocktails. Wij zijn fan van de Flashy kapsalon, zeker met de zoete aardappel frietjes erin. Ook de Royal Beastie Shawarma en de Mc Cruelty Free zijn erg lekker. Wat de VJFB zo speciaal maakt zijn de gekleurde broodjes en sauzen. De kleuren variëren van roze tot zwart. Ook hebben ze verschillende hapjes voor bij de borrel, zoals Betterballs (bitterballen) en nacho’s. Je kunt ook kiezen voor de sumo platter, wat een mix bevat van verschillende hapjes. Wat wij het meest bijzonder vinden van de menukaart zijn de sashimi, want geloof ons of niet echt smaakt naar vis!

Wist je dat ze bij de Jumbo onder andere vegan sashimi en bacon verkopen van de Vegan Junk Food Bar?

Locaties

De Vegan Junk Food Bar is te vinden in Amsterdam en Rotterdam. Mocht je ooit naar Barcelona gaan, dan kan je zelfs daar eten bij de VJFB. Hieronder staan de locaties en telefoonnummers:

VJFB DE PIJP:

Locatie: Marie Heinekenplein 9, Amsterdam.

Telefoonnummer: +31 6 18 95 50 02

VJFB DOWNTOWN:

Locatie: Reguliersdwarsstraat 57, Amsterdam.

Telefoonnummer: +31 6 28 47 41 57

VJFB WESTSIDE:

Locatie: Staringplein 22, Amsterdam.

Telefoonnummer: +31 6 18 22 99 44

VJFB EASTSIDE:

Locatie: Eerste v. Swindenstraat 389, Amsterdam.

Telefoonnummer: +31 6 85 54 85 51

VJFB ROFFA:

Locatie: Schiedamse Vest 144, Rotterdam.

Telefoonnummer: +31 6 29 18 25 79

Veel plezier bij de VJFB! Vaker eten bij een lekker vegan restaurant? Bekijk meer recensies op onze website.

Groetjes,

Romy