Vegan kapsalon (recept)

Vegan kapsalon (recept)

13/03/2020 0 Door Romy Zandbergen

Het is alweer dag 5 van de week zonder vlees. Als veganist kan je alle gerechten eten die een ‘vleeseter’ ook eet, maar dan met een vegan twist natuurlijk. Helaas is er niet bij alle afhaalrestaurantjes een vegan kapsalon, dus een goed idee om het thuis te maken. Als je deze vegan kapsalon eet, dan proef je bijna niet dat het 100% plantaardig is. Ook is het super makkelijk en snel op tafel. Enjoy!!!

Voor 4 personen.

Bereidingstijd: +/- 25 minuten.

Benodigdheden vegan kapsalon:

  • Actifry of oven; (voor de oven is bakpapier nodig).
  • Snijplank;
  • Mes;
  • Aardappelschil mes.

Ingrediënten:

  • Halve komkommer;
  • 10 cherry tomaten;
  • Bakje vegan knoflooksaus;
  • 4 grote zoete aardappels;
  • kleine ui;
  • Halve el paprikapoeder;
  • 350 gram vegan shoarma;
  • 2 el olijfolie;
  • 80 gram ijsbergsla.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de zoete aardappel in patatreepjes.
  2. Voor de actifry: doe de zoete aardappelfriet in de actifry met 1 el olijfolie en de paprikapoeder. Laat de zoete aardappel friet voor 15 tot 20 minuten in de actifry.
    Voor de oven: voorverwarm de oven op 230 graden en meng de zoete aardappel met de olijfolie en paprikapoeder. Verdeel de zoete aardappel op de bakplaat en bak deze voor +/- 20 minuten.
  3. Snijd ondertussen de komkommer, ui en tomaat in kleine plakjes.
  4. Bak de vegan shoarma in een pan voor 4 minuten.
  5. Kies diepere borden of bakjes. Verdeel deze met zoete aardappelfriet, shoarma, groenten en knoflooksaus en voilà: een vegan kapsalon.

Geniet van de vegan kapsalon!

Bekijk ook onze andere gerechten en blogs.

Groetjes,

Romy 🙂