Vegan kip kerrie (recept)

Vegan kip kerrie (recept)

17/04/2021 0 Door Romy & Niels

Vandaag hebben wij voor jullie het recept voor: vegan kip kerrie. Wij hebben het recept gemaakt door de kip te vervangen voor jackfruit. Jackfruit is een lekkere vleesvervanger, zeker voor gerechten waar normaal kip in wordt gebruikt. Dit gerecht is ook nog eens hartstikke gezond, wat natuurlijk niet onbelangrijk is. Door de juiste kruiden, groenten, jackfruit en rijst te combineren zet je vliegensvlug een heerlijk gerecht op tafel. Normaliter gebruiken wij nooit fruit in een diner gerecht, maar in deze vegan kip kerrie is ananas toch wel hartstikke lekker. Naast dit overheerlijke gerecht krijg je van ons ook nog een gouden tip: houd je rijstwater over? Laat het rijstwater afkoelen en giet het bij de planten. Rijstwater zit namelijk vol met mineralen voor de planten.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

Benodigdheden:

  • Bakpan;
  • Spatel;
  • Snijplank;
  • Mes;
  • Water;
  • Vergiet;
  • 2 kookpannen.

Ingrediënten:

  • 300 gram (zilvervlies) rijst;
  • 400 gram sperziebonen;
  • 250 gram plantaardige room;
  • 1100 gram jackfruit (560 g uitgelekt);
  • 250 gram verse ananas;
  • 2 uien;
  • 3 tenen geperste knoflook;
  • 1 groentebouillonblokje;
  • 100 ml water;
  • 1,5 el kerriepoeder;
  • 2 tl korianderpoeder;
  • 1 tl paprikapoeder;
  • 0,5 tl chilipoeder;
  • 2 el olijfolie;
  • Flinke snuf peper & zout.

Bereidingswijze vegan kip kerrie;

  1. Snijd de ui en ananas in kleine stukken. Dop de sperziebonen en snijd ze eventueel doormidden.
  2. Kook de rijst en sperziebonen volgens de verpakking.
  3. Leg het bouillonblokje in een bakje en voeg 100 ml heet water toe.
  4. Verhit de bakpan met olijfolie en bak de ui en geperste knoflook gaar. Voeg de jackfruit toe aan de bakpan en trek de jackfruit uit elkaar, zodat er kleinere stukken ontstaan. Doe dit m.b.v. de spatel of 2 vorken.
  5. Voeg het bouillon, de plantaardige room en kruiden toe en roer goed door. Breng het gerecht eventueel op smaak met extra kruiden, peper of zout.
  6. Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet en maak de borden klaar met rijst, sperziebonen en de vegan kip kerrie.

Eet smakelijk!

Wil je up-to-date blijven voor meer van onze recepten? Volg ons dan op Instagram of Facebook voor extra inspiratie.

Met gelukkige groet,

Romy & Niels