Vegan koekjes (recept)

Vegan koekjes (recept)

Ben jij op zoek naar heerlijke vegan koekjes voor op tafel tijdens de feestdagen? Wij hebben hieronder een heerlijk recept opgesteld. Deze koekjes zijn 100% vegan en net zo lekker als niet-vegan koekjes. Daarnaast zijn deze koekjes ook niet zo moeilijk om te maken en daar wordt iedereen gelukkig van. Wij hebben onze vegan koekjes gedecoreerd met als thema “kerst”, maar je kan natuurlijk variëren met andere thema’s. Bekijk ook eens onze andere makkelijk te maken recepten.

Voor 2 bakplaten vol koekjes

Bereidingstijd: +/- 45 minuten

Benodigdheden:

  • 2 bakplaten;
  • Oven;
  • 2 vellen bakpapier;
  • Vershoudfolie;
  • Koelkast;
  • Kom;
  • Deegroller.

Ingrediënten:

  • 150 gram plantaardige boter;
  • 180 gram bloem;
  • 80 gram suiker;
  • 1 el speculaaskruiden;
  • 2 el vanille suiker;
  • 2 tl kaneelpoeder;
  • Snufje zout.

Eventueel als decoratie:

  • Glazuur. Dit maak je door water te mengen met poedersuiker. Glazuur zorgt ervoor dat de spikkels goed blijven plakken;
  • Spikkels (bekijk de verpakking om te zien of de spikkels vegan zijn).

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarm de oven op 170 graden.
  2. Pak een kom en meng alle ingrediënten, behalve de boteren in de kom.
  3. Voeg nu de (koude) boter toe en kneed de boter met de rest van de ingrediënten. Tijdens het kneden zal er steeds meer blijven plakken aan elkaar. Uiteindelijk heb je een grote bol.
  4. Bedek de kom met vershoudfolie en laat de kom voor 20 minuten in de koelkast.
  5. Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg plat met de deegroller.
  6. Maak vormpjes van het deeg zoals kerstbomen, hartjes, poppetjes of sterren.
  7. Bekleed de bakplaten met bakpapier en leg de vormpjes erop.
  8. Bak de vegan koekjes voor +/- 15 minuten in de oven.
  9. Laat de koekjes afkoelen en versier de koekjes eventueel met glazuur en spikkels.

Geniet van jouw zelfgemaakte vegan koekjes!

Met een gelukkige groet,

Romy