Vegan lasagne (recept)

Vegan lasagne (recept)

24/02/2020 1 Door Romy Zandbergen

De meeste veganisten missen de lekkere smaak van een lasagne. Als veganisten eten wij natuurlijk geen kaas en gehakt maar verlangen we wel naar een lekkere vegan lasagne. Met het recept hieronder ervaar jij de lekkere smaken van een lasagne, maar dan als een vegan variant. 

Tijdsduur
+/- 20 minuten bereiden
+/- 30 minuten in de oven

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Grillpan
  • Kookpan
  • Mes
  • Roerspaan
  • Lepel
  • Snijplank
  • Vergiet

Ingrediënten:

  • 12 lasagne bladen (voor 2 lagen)
  • 2 potten biologische tomatensaus (in totaal 500 gram)
  • Handje vol cherry tomaten
  • 150 gr verse spinazie
  • 100 gr splitlinzen
  • 2 aubergines (kan ook 1 courgette en 1 aubergine)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el oregano
  • 1 el tijm
  • 2 el peper
  • 2 el zout
  • 1 el chilipoeder
  • Handjevol basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • Edelgistvlokken (Dit wordt vergeleken met kaas en kan eventueel over de lasagne)

Bereidingswijze:

1. Kook de linzen volgens de verpakking en voorverwarm de oven op 200 graden. 
2. Snijd de aubergines horizontaal in plakken van 1 cm dik. 
3. Grill de aubergines in de grillpan (zorg dat de afzuigkap goed aan staat).
4. Tijdens het grillen kunnen de uien en de knoflook gesneden worden. 
5. Doe de gesneden uien en knoflook samen met een beetje olijfolie in de pan. 
6. Voeg de tomatensaus toe aan de pan met uien en knoflook.
7. Voeg de kruiden (oregano, tijm, peper, zout en chilipoeder), de spinazie en de linzen toe aan de pan. 
8. Roer alles tot één geheel. 
9. Pak de ovenschaal en begin met het maken van laagjes:

  • Eerst de laag saus.
  • Dan een laag aubergines.
  • Vervolgens een laag saus.
  • Als laatste een laag lasagnebladen. 
  • Herhaal deze stappen nog één keer en zorg ervoor dat de laatste laag saus is. Dit zorgt ervoor dat de lasagnebladen zacht blijven. 

10. Bedek de laag saus met cherrytomaatjes. 
11. Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.
12. Leg als garnering edelgistvlokken en een paar basilicumblaadjes op de lasagne. 
13. Smullen maar! 

Deze lasagne kan eventueel samen geserveerd worden met een heerlijke quinoa salade.

Blijf op de hoogte voor lekkere en leuke recepten via onze Facebook en Instagram.

Met gelukkige groet,

Romy