Vegan lifestyle volhouden | 5 tips

Vegan lifestyle volhouden | 5 tips

Wij hebben bij het kenbaar maken van onze site veel te horen gekregen dat mensen de vegan lifestyle hebben geprobeerd. Helaas was meerendeel er niet in geslaagd deze vegan lifestyle vol te houden. De verleiding om toch even dat plakje kaas te pakken, het chocolade paaseitje van de supermarkt, het gebakken eitje in de ochtend of toch het malse stukje vlees. Dit vinden wij erg jammer om te horen. Maar niet getreurd, wij hebben in dit artikel 5 tips om je vegan lifesyle vol te houden. Hiermee hoef je niet meer bang te zijn voor een cheatmomentje.

1. Zorg voor variatie

Veel veganisten beginnen met het worden van een vegetariër voordat ze veganist zijn. Hiermee houdt je de stapjes klein en heeft de verandering niet direct een grote impact op je lichaam en dagelijkse bezigheden. Door geen vleeswaren meer ’s ochtends op je brood te doen ben je al goed bezig, maar wat zijn dan je opties? Wij horen vaak dat kaas dan de oplossing is. Helaas is kaas één van de redenen waarom kalfjes sterven. Eet daarom wat gevarieerder. Er zijn genoeg lekkere producten die je op je brood kan eten en ook nog gezond zijn. Denk hierbij aan een home-made hummus, pindakaas met daarop banaan, speculoos, producten van de vegetarische slager of wat lekkere falafel. Naast deze producten kan je zelf ook nog een lekker bakje soja yoghurt eten die snel klaargemaakt kan worden. Ook in de middag/avond kan er gemakkelijk gevarieerd worden met verschillende gerechten.

Eet-gevarieerd-vegan-lifestyle

2. Vegan restaurants

Je hebt even geen zin om jezelf uit te sloven in de keuken, maar wilt verwend worden. Hoe houd je dan die vegan lifestyle vol? Er komen steeds meer vegan restaurants bij die ook jouw vrienden erg leuk gaan vinden. Je bent dan niet meer de ‘speciale’ waar iedereen rekening mee moet houden. Deze restaurants hebben zich ingespeeld op de veganistische trends. De meeste ‘normale’ restaurants kunnen tegenwoordig ook al een vegetarische/veganistische maaltijd maken zonder dat deze op de kaart staat. Vaak krijg je dan wel een simpele maaltijd, terwijl je bij een vegan restaurant een koningsmaaltijd kan verwachten.

3. Jouw beweegreden om je vegan lifestyle vol te houden

Wie/wat is er op je pad gekomen om te besluiten dat je veganist wilt worden? Is het misschien een van onze redenen? Of toch een documentaire of een artikel wat je hebt gelezen? Het maakt allemaal niet uit wat je beweegreden is, als je daar maar achter staat. Mocht je toch graag een keertje iets niet vegan willen eten houdt dan jouw beweegreden in je achterhoofd. Waarom doe ik dit ook alweer? Hiermee vergroot je de kans om je vegan lifestyle vol te houden.

4. Voorbereiding is het halve werk

Lees jezelf vooraf erg goed voor. Het is belangrijk om te weten wat een veganist allemaal nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Welke vitamines/mineralen ga ik missen door een plantaardig dieet? Er zijn verschillende sites waar je veel informatie van kan halen over het onderwerp vegan. Het kan helpen om met deze informatie je vegan lifestyle vol te houden. Ga ook op zoek naar verschillende snacks en tussendoortjes. Wanneer jij zo direct door de stad heen loopt en honger krijgt hoef je niet de plaatselijke snackbar in te lopen voor een frikandel.

research-vegan-lifestyle

5. Trots

Wees trots op jezelf. Iedere keer als jij weer een dag plantaardig eet, ben je weer goed bezig voor de wereld. Met een plantaardig dieet bespaar je water, bos, dieren, CO2 en graan. Wanneer jij het gevoel hebt dat je een vleesproduct wilt eten denk dan aan wat je allemaal bespaart. Of wat je allemaal zou verbruiken voor dat ene vleesproduct. Doe hier zelf de test wat je bespaart per maand/jaar.

Wij hopen jou met deze 5 handige tips geholpen te hebben om je vegan lifestyle vol te houden. Wij zijn ook erg trots op jouw als je dit voor elkaar weet te krijgen. Door jouw vegan lifestyle maak je deel uit van een community. Deze community zal je altijd helpen bij vragen of moeilijkheden. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen/opmerkingen hebben? Bericht ons dan via het contactformulier!