Zo zet je eenvoudig een Vegan-maaltijdbox op tafel

Zo zet je eenvoudig een Vegan-maaltijdbox op tafel

26/02/2020 0 Door Niels Uiterdijk

Eet jij graag veganistisch? Maar vind je het lastig om elke avond een gerecht zonder vlees, vis en andere dierlijke producten op tafel te zetten? in dat geval is een 100% vegan maaltijdbox misschien wel iets voor jou. Maar wat is precies een veganistische maatljdbox, hoe werkt het, wat zijn de voordelen en welke aanbieders zijn er allemaal? In deze blog lees je er alles voer!

Over de vegan maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn al enige jaren ontzettend populair in Nederland. Aanbieders zoals HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu en Albert Heijn sturen wekelijks duizenden pakketten met verse boodschappen + recepten naar hun klanten. Tot voor kort was er voor de veganist nog niet zo veel te kiezen op dit gebied. Gelukkig is dat de afgelopen jaren sterk verbeterd. 

Wat zijn de voordelen van zo’n plantaardige box?

Een maaltijdbox is ideaal voor iedereen die elke avond een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel wilt zetten, maar geen tijd en zin heeft om recepten te zoeken en boodschappen te doen. De vegan maaltijdbox bevat namelijk alles wat je nodig hebt voor 3, 4 of 5 maaltijden. Verse groenten, peulvruchten, volkoren producten, vleesvervangers, noten, etc. Daarbij ontvang je ook een duidelijke receptenkaart. Op die manier zet jij in een handomdraai de lekkerste Vegan-maaltijden op tafel. Je hoeft absoluut geen ervaren kok te zijn. Nog niet overtuigd? Bekijk dan ook de voordelen van een vegan-lifestyle.

De beste vegan-maaltijdboxen

In Nederland heb je de keuze uit steeds meer verschillende maaltijdboxen. Daarbij wordt er ook steeds beter rekening gehouden met individuele wensen. Denk aan glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, kindvriendelijk, caloriearm, etc. Sinds een aantal jaren zijn ook de plantaardige boxen steeds beter vertegenwoordigd. Hieronder vind je onze top-3 vegan boxen

   1.   Veganbox van Ekomenu
Ekomenu is dé persoonlijke maaltijdbox. Je kunt hier kiezen uit 13 verschillende leefstijlen, en wekelijks staan er ruim 20 verschillende gerechten op het menu. Elke week kun je ook kiezen uit 7 veganistische recepten. De box is er voor 1, 2, 3 of 4 personen en bevat 3 of 4 maaltijden. De box met 3 maaltijden voor 2 personen kost €42,99. Nieuwe klanten ontvangen 25% korting op hun eerste bestelling. 

   2.   Veganbox.nl
Veganbox is een van de nieuwste aanbieders in Nederland. Deze Amsterdamse aanbieder richt zich volledig op veganistische maaltijdboxen. Je kunt kiezen voor een box voor 1-2 personen (€41,50), of 3-4 personen (€57,00). De box bevat standaard 3 recepten, je kunt dus niet zelf gerechten kiezen. Nieuwe klanten ontvangen 10% korting op de eerste order. 

   3.   Marley Spoon
Wil je af en toe een Vegan-gerecht, maar niet perse de hele week? Dan is Marley Spoon een interessante optie om te overwegen. Marley Spoon is de creatieve maaltijdbox, met wekelijks 20 inspirerende en bijzondere gerechten. Elke week vind je 2 of 3 Vegan-recepten in het menu. Het is dus niet geschikt als je de hele week veganistisch wilt eten. De box is er voor 2 personen (€41,95) of 3-4 personen (€47,95).

Met gelukkige groet,

Romy