Vegan massaman curry (recept)

Vegan massaman curry (recept)

30/08/2021 0 Door Romy & Niels

Thaise curry… wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Vandaag hebben wij vegan massaman curry op het menu staan. Massaman is een Thaise milde curry met veel kruiden en specerijen. In dit recept hebben wij veel groenten en linzen gebruikt, waardoor je veel groenten en eiwitten binnenkrijgt. Normaal gesproken hoort er aardappel in de massaman curry, maar wij hebben het zonder aardappel gemaakt, omdat wij liever een curry met rijst eten zonder aardappel. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om gekookte aardappel bij dit gerecht te maken. Enjoy!

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden:

  • Braadpan;
  • Spatel;
  • Snijplank;
  • Mes;
  • 2 kookpannen;
  • Knoflookpers;
  • Vergiet;
  • Water.

Ingrediënten vegan massaman curry:

  • 300 gram pandan rijst;
  • 70 gram massaman currypasta;
  • 200 gram gedopte sperziebonen;
  • 1 paprika;
  • 15 cherrytomaten;
  • 130 gram linzen;
  • 1 kleine broccoli;
  • 125 gram kastagne champignons;
  • 1 grote ui;
  • 3 tenen (geperste) knoflook;
  • 400 ml kokosmelk;
  • Olie;
  • 1 rode peper;
  • 3 citroenbladen (eventueel);
  • 1 stengel citroengras (eventueel).

Bereidingswijze:

  1. Was alle groenten.
  2. Snijd de champignons, rode peper, ui, paprika en cherrytomaten in stukken en de broccoli in roosjes.
  3. Verhit de braadpan met olie en bak de geperste knoflook, rode peper en ui erin. Bak na 1 minuut de paprika en kastagne champignons erbij, totdat het gaar is. Voeg als laatst de cherrytomaten, linzen, kokosmelk, massaman currypasta, citroenbladen en citroengras toe.
  4. Roer de ingrediënten in de kookpan en zet de deksel op de pan. Laat de vegan massaman curry voor 20 minuten sudderen op laag vuur/stand.
  5. Was en kook de pandan rijst volgens de verpakking. Giet eventueel het water uit de kookpan en laat de pandan rijst nog even staan met de deksel erop.
  6. Was de sperziebonen en broccoli. Vul de kookpan met water en een beetje zout. Kook de sperziebonen en broccoli voor +/- 5 minuten gaar. Voeg de sperziebonen en broccoli als laatste toe aan de vegan massaman curry.
  7. De vegan massaman curry is nu klaar!

Geniet ervan! Wil je vaker Thaise curry eten? Bekijk dan onze andere vegan curry recept!

Met gelukkige groet,

Niels & Romy