
Vegan mie met seitan (recept)
Een lekker recept voor vegan mie met seitan. Heb jij al vaker gekookt met seitan? Wij kennen seitan al een poos, maar we gebruiken het pas sinds een paar maanden in onze maaltijden. Seitan is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit. Het is best gezond en bevat meer eiwitten dan andere vleesvervangers, vis of vlees. Een goed alternatief voor vlees dus! Wij hebben seitan gebruikt in mie met onder andere wok groenten en ketjap. Mijn ouders zijn fan van dit gerecht en wij stiekem ook. Veel plezier met het maken van dit recept en wie weet word jij ook fan!
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden:
- Kookpan;
- Grote wok pan;
- Spatel;
- Mes;
- Water;
- Vergiet;
- Snijplank.
Ingrediënten vegan mie met seitan:
- 700 gram seitan (wij gebruikten deze);
- 300 gram mie;
- 1 broccoli;
- 1 paprika;
- 250 gram kastagne champignons;
- 100 gram taugé;
- 2 uien;
- 3 tenen geperste knoflook;
- 2 el gembersiroop (of vers geraspte gember);
- 4 el ketjap;
- 4 el teriyakisaus;
- 1 el sriracha;
- 2 el olie;
- Snuf peper & zout;
- 3 stengels bosui.
Bereidingswijze:
- Lek het vocht van de seitan uit in een vergiet.
- Marineer de seitan met 1 el ketjap en 1 el teriyakisaus. Laat de marinade minimaal 5 minuten intrekken.
- Snijd de bosui, paprika en ui in reepjes, broccoli in kleine boompjes en de champignons in kwartjes.
- Kook de mie volgens de verpakking.
- Verhit de wok pan en bak de ui, knoflook, seitan, broccoli, paprika en champignons op hoog vuur.
- Zijn de groenten gaar? Voeg dan de taugé, gembersiroop, sriracha en de rest van de ketjap en teriyakisaus toe.
- Breng de vegan mie met seitan en groenten op smaak met zout en peper.
- Strooi de bosui over het gerecht en de vegan mie met seitan is klaar!
Geniet ervan! Laat hieronder weten wat jij van dit gerecht vond en wat je graag wil zien op onze site. Wil jij op de hoogte blijven van meer gerechten en blogs? Bekijk dan onze Facebook en Instagram.
Met gelukkige groet,
Romy