Vegan misosoep (recept)

Vegan misosoep (recept)

03/12/2021 0 Door Romy & Niels

Vandaag hebben wij een heerlijke soep gemaakt, namelijk een vegan misosoep. Miso wordt in Japan ook wel Umami genoemd, omdat het een andere smaak heeft dan de andere basissmaken: zoet, zuur, zout en bitter. Er bestaan verschillende kleuren miso. Zo heb je witte, gele, rode en zwarte miso. Witte miso is het minst sterk van smaak en zwart heeft de sterkste smaak (hier moet je niet te veel van nemen)! Witte miso bevat onder andere gefermenteerde sojabonen, rijst en zout. Je kan miso voor verschillende gerechten gebruikten, maar wij vinden het altijd erg lekker door de soep. Wat wij fijn vinden aan miso, is dat het erg gezond is! Miso bevat onder andere: ijzer, proteïnen, calcium, kalium, vitamine B en omega-3. Miso is goed voor de darmflora, verbeterd de spijsvertering en werkt bloeddrukverlagend. Super voor je immuunsysteem en heerlijk door deze soep!

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ±12 minuten

Benodigdheden:

  • Soeppan;
  • Mes;
  • Knoflookpers;
  • Snijplank;
  • Soeplepel.

Ingrediënten:

  • 3 el witte misopasta (wij kochten het bij Odin, maar je kan ook kiezen voor een ander merk);
  • 1 liter water;
  • 1 groentebouillonblokje;
  • 3 stengels paksoi;
  • 2 bosuien;
  • 60 gram rijstnoedels;
  • 2 tenen knoflook;
  • 1 kleine ui;
  • 2 el sojasaus;
  • 100 gram shiitake;
  • 1 tl chilipoeder;
  • 2 el olie;
  • Snuf peper.

Bereidingswijze vegan misosoep:

  1. Was de paksoi en bosui. Haal het vlies van de ui en knoflook.
  2. Snijd de ui, paksoi, shiitake, bosui in stukken en leg de knoflook in de knoflookpers.
  3. Verhit een soeppan met olie en bak de knoflook en ui voor 1 minuut in de pan.
  4. Bak nu de paksoi, bosui en shiitake erbij, tot het goudbruin kleurt.
  5. Voeg nu de witte misopasta toe en roer even goed door.
  6. Maak ondertussen 1 liter groentebouillon, door de groentebouillon met heet water te mengen.
  7. Giet de groentebouillon in de soeppan, bij de andere ingrediënten.
  8. Voeg nu de rijstnoedels, sojasaus, chilipoeder en peper toe.
  9. Laat de soep 5 minuten staan op een laag vuur/stand, tot de noedels zacht zijn.
  10. De vegan misosoep is nu klaar.

Geniet ervan! Wil je vaker soep maken? Bekijk dan onze courgettesoep, tomatensoep, tom kha soep, aspergesoep, aardappel preisoep of zoete aardappel met tomatensoep.

Met gelukkige groet,

Romy & Niels