Vegan monchoutaart (recept)

Vegan monchoutaart (recept)

01/03/2022 0 Door Romy & Niels

Monchoutaart is altijd al onze favoriete taart geweest. Wij hebben geen monchoutaart meer gegeten sinds wij vegan zijn, tot afgelopen week. Wij hebben namelijk een vegan monchoutaart gemaakt! En wow… wat vinden wij hem lekker. Dit is sowieso onze lekkerste vegan taart tot nu toe. Wij hebben de taartbodem gemaakt van lotuskoekjes, omdat dit onze favoriete vegan koekjes zijn. Je proeft niet dat deze monchoutaart vegan is, maar geloof ons er komt echt geen zuivel of eieren aan te pas. Maak de vegan monchoutaart voor een verjaardag of gewoon, omdat het kan.

Tip: maak de vegan monchoutaart in de avond en laat hem ’s nachts opstijven in de koelkast.

Voor 1 vegan monchoutaart

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

Stijftijd: 3 uur

Benodigdheden:

  • Bakvorm (24 cm);
  • Likspaan;
  • Kom;
  • Blender;
  • Mixer;
  • Bakpapier;
  • Lepel;
  • Spatel;
  • Steelpannetje;
  • Koelkast.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Leg 1 vel bakpapier op de bodem van de ronde bakvorm en zet de zijkant erop, zodat de monchoutaart niet vastplakt aan de bakvorm.
  2. Vermaal de lotuskoekjes in een blender en smelt de plantaardige boter in een steelpannetje. Zet het vuur uit als de plantaardige boter helemaal gesmolten is en roer de gemalen lotuskoekjes er doorheen.
  3. Verdeel het mengsel in de bakvorm en druk het goed plat met een lepel. Zet de taartbodem voor 5 tot 10 minuten in de koelkast.
  4. Mix ondertussen de Violife creamy, kristalsuiker, vegan kwark, vanillesuiker en soja om te kloppen in de mixer. Mix goed door, totdat het goed romig is.
  5. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel het romige mengsel over de taartbodem.
  6. Zet de monchoutaart voor 3 uur in de koelkast.
  7. Verdeel na 3 uur de vlaaifruit kersen over de vegan monchoutaart en de taart is klaar.

Enjoy! Vaker zin om een vegan baksel te maken? Bekijk dan onze vegan kaneelbroodjes!

Met gelukkige groet,

Niels & Romy