Vegan nacho’s uit de oven (recept)

Vegan nacho’s uit de oven (recept)

09/03/2021 0 Door Niels Uiterdijk

Vegan nacho’s zijn super lekker voor tijdens de borrel of als snack, eigenlijk altijd 🙂 In nacho’s zit meestal kaas, wat het gerecht niet helemaal vegan maakt. Daarom hebben wij plantaardige kaas gebruikt en geloof ons, de nacho’s smaken nog steeds super lekker. Misschien een leuk idee: houd een Mexicaanse avond en serveer nacho’s en taco’s als diner. Doe je sombrero maar op en geniet van de avond.

Voor een ovenschaal gevuld met nacho’s (ongeveer 4 personen)

Bereidingstijd: 5 minuten

Oventijd: 12 minuten

Vegan cheese is the glue that holds my life together.

Benodigdheden:

  • Oven;
  • Bakplaat;
  • Ovenschaal;
  • Snijplank;
  • Vork;
  • Mes;
  • Bakje.

Ingrediënten vegan nacho’s:

  • 200 gram nacho chips;
  • 100 gram plantaardige kaas (wij gebruikten de mozzarella van violife);
  • 2 stengels bosui;
  • 10 cherrytomaten;
  • 10 plakjes jalapeño pepers (uit een pot).

Voor de guacamole:

  • 2 avocado’s;
  • 4 cherrytomaten;
  • 1 el citroensap;
  • 1 tl knoflookpoeder;
  • 0,5 tl chilipoeder;
  • 1 tl paprikapoeder;
  • Peper & zout.

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de bosui en jalapeños in dunne ringetjes en de tomaten in kleine blokjes.
  3. Pak een ovenschaal en vul deze met de nacho chips.
  4. Strooi de plantaardige kaas, tomaatjes, jalapeños en bosui tussen en over de nacho chips.
  5. Zet de ovenschaal met nacho’s in de oven voor 12 minuten, totdat de plantaardige kaas is gesmolten.
  6. Maak ondertussen de guacamole. Doe de kruiden, avocado’s en citroensap in een bakje en prak de ingrediënten met een vork.
  7. Snijd de tomaten in kleine blokjes en roer deze door de guacamole.
  8. Haal de nacho’s na 12 minuten uit de oven en let op de ovenschaal is heet!
  9. De vegan nacho’s zijn nu klaar.

Geniet ervan! Laat hieronder weten wat je ervan vindt. Fijne dag.

Met gelukkige groet,

Romy en Niels