
Vegan nacho’s uit de oven (recept)
Vegan nacho’s zijn super lekker voor tijdens de borrel of als snack, eigenlijk altijd 🙂 In nacho’s zit meestal kaas, wat het gerecht niet helemaal vegan maakt. Daarom hebben wij plantaardige kaas gebruikt en geloof ons, de nacho’s smaken nog steeds super lekker. Misschien een leuk idee: houd een Mexicaanse avond en serveer nacho’s en taco’s als diner. Doe je sombrero maar op en geniet van de avond.
Voor een ovenschaal gevuld met nacho’s (ongeveer 4 personen)
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 12 minuten
Vegan cheese is the glue that holds my life together.
Benodigdheden:
- Oven;
- Bakplaat;
- Ovenschaal;
- Snijplank;
- Vork;
- Mes;
- Bakje.
Ingrediënten vegan nacho’s:
- 200 gram nacho chips;
- 100 gram plantaardige kaas (wij gebruikten de mozzarella van violife);
- 2 stengels bosui;
- 10 cherrytomaten;
- 10 plakjes jalapeño pepers (uit een pot).
Voor de guacamole:
- 2 avocado’s;
- 4 cherrytomaten;
- 1 el citroensap;
- 1 tl knoflookpoeder;
- 0,5 tl chilipoeder;
- 1 tl paprikapoeder;
- Peper & zout.
Bereidingswijze:
- Voorverwarm de oven op 180 graden.
- Snijd de bosui en jalapeños in dunne ringetjes en de tomaten in kleine blokjes.
- Pak een ovenschaal en vul deze met de nacho chips.
- Strooi de plantaardige kaas, tomaatjes, jalapeños en bosui tussen en over de nacho chips.
- Zet de ovenschaal met nacho’s in de oven voor 12 minuten, totdat de plantaardige kaas is gesmolten.
- Maak ondertussen de guacamole. Doe de kruiden, avocado’s en citroensap in een bakje en prak de ingrediënten met een vork.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en roer deze door de guacamole.
- Haal de nacho’s na 12 minuten uit de oven en let op de ovenschaal is heet!
- De vegan nacho’s zijn nu klaar.
Geniet ervan! Laat hieronder weten wat je ervan vindt. Fijne dag.
Met gelukkige groet,
Romy