
Vegan ontbijt brownie (recept)
Zin in een lekker ontbijt? Probeer dan onze vegan ontbijt brownie! Wij hebben namelijk een gezonde versie gemaakt van een brownie. Deze vegan brownie bevat onder andere havermout, banaan & cacao, best voedzaam dus! Ga je toevallig nog sporten na het ontbijt? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een klein schepje vegan proteïne poeder aan het recept toe te voegen. Je krijgt dan net even wat meer eiwitten binnen. Deze vegan ontbijt brownie is best makkelijk te maken en binnen 20 minuten klaar. Veel plezier!
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 15 minuten
Voor 1 persoon.
Benodigdheden:
- Kleine ovenschaal;
- Keukenmachine;
- Pannenlikker;
- Oven;
- Weegschaal;
- Steelpannetje;
- Maatbeker;
- Bakplaat.
Ingrediënten:
- 60 gram havermout;
- 1 flinke el cacaopoeder;
- 1 tl bakpoeder;
- 2 el kokosolie;
- 1 tl vanille-extract;
- 50 ml havermelk;
- 1 rijpe banaan;
- 1 el ahornsiroop.
Bereidingswijze vegan ontbijt brownie:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Verhit een steelpannetje en smelt hier de kokosolie in.
- Pak de keukenmachine en mix de havermout, cacao en bakpoeder. Mix goed door, totdat het havermout meel is geworden.
- Mix de kokosolie, vanille-extract, havermelk, banaan en ahornsiroop bij de rest van de ingrediënten.
- Breng het gladde mengsel in een kleine ovenschaal. Leg de bakplaat in het midden van de oven en zet hier de kleine ovenschaal op. Laat de brownie voor +/- 15 minuten in de oven.
- Haal de vegan ontbijt brownie uit de oven en geniet ervan!
Heb jij morgen ook zin in een lekker ontbijt? Maak dan vanavond onze vegan chai pudding en laat het in de koelkast staan voor morgenochtend.
Met gelukkige groet,
Romy