
Vegan ontbijtmuffins (recept)
Wil jij even wat anders ontbijten dan een broodje hummus of pindakaas? Dan hebben wij een lekker recept voor jou, namelijk deze vegan ontbijtmuffins. Misschien zou je denken van muffins in de ochtend, dat is toch helemaal niet gezond? Deze vegan ontbijtmuffins zijn best gezond. Het enige waar toegevoegde suikers in zouden kunnen zitten is in de plantaardige yoghurt. Ook zijn ze super makkelijk om te maken. Wat zo handig is aan deze vegan ontbijtmuffins, is dat je ze invriest en er elke ochtend een kan eten. In de vriezer zijn de ontbijtmuffins 1 tot 2 maanden houdbaar, maar zolang blijven ze er toch niet in 🙂 Je hebt super snel een lekker ontbijtje en zo houd je meer tijd over voor andere dingen in de ochtend.
Voor de vegan ontbijt muffins gebruik je plantaardige yoghurt. Wij hebben (deze) plantaardige yoghurt met rood fruit gebruikt, maar je kan ook plantaardige yoghurt met een fruitsmaak gebruiken van een ander merk of voeg zelf fruit toe aan een ongezoete plantaardige yoghurt. Het is leuk om te variëren, zodat je na 10 ontbijtmuffins weer andere smaken probeert. Veel plezier met het maken van de vegan ontbijtmuffins!
Voor 10 vegan ontbijtmuffins
Bereidingstijd: 10 minuten
Vriestijd: +/- 1 uur
Benodigdheden:
- Koelkast;
- 10 muffin vormpjes;
- Muffin bakvorm voor 10 muffins (eventueel);
- Keukenmixer;
- Bakpan;
- Spatel;
- Lepel.
Ingrediënten vegan ontbijtmuffins:
- 100 gram havermout;
- 1 el ahornsiroop;
- 6 Medjoul dadels (110 gram);
- 3 gedroogde pruimen zonder pit;
- 2 el kokosolie;
- 400 gram soja yoghurt met een fruit smaak of gebruik ongezoete sojayoghurt en mix deze met (bevroren) fruit.
Bereidingswijze:
- Verhit de bakpan met kokosolie. Voeg de havermout toe als de kokosolie is gesmolten. Roer de havermout voor 2 minuten in de bakpan, zodat de havermout lekker knapperig wordt.
- Verwijder de pitten uit de Medjoul dadels.
- Pak de keukenmixer en mix de havermout, ahornsiroop, Medjoul dadels en de gedroogde pruimen door elkaar.
- Leg de muffin vormpjes voor je neer en bedek de bodems met het mengsel uit de keukenmixer. Druk het mengsel goed plat tegen de bodem. Gebruik hiervoor je handen of een lepel.

- Bedek de bodem met een dun laagje (0,5 cm) plantaardige yoghurt.

- Zet de vegan ontbijtmuffins voor +/- 1 uur in de vriezer.
- De vegan ontbijtmuffins zijn nu klaar! Voordat je de vegan ontbijtmuffins gaat eten, kan je deze het beste nog even 10 minuten laten ontdooien.
Geniet van de vegan ontbijt muffins en wij wensen jou een hele fijne dag.
Wil jij meer inspiratie voor het ontbijt? Klik dan hier en bekijk al onze recepten voor in de ochtend.
Met gelukkige groet,
Romy