Vegan pasta (recept)

Vegan pasta (recept)

15/12/2020 1 Door Romy Zandbergen

Op zoek naar een gezonde en lekkere vegan pasta? Dan ben je hier op het juiste adres. Deze vegan pasta bestaat uit een lekkere saus met courgette, olijven, tomaten, knoflook, ui en Italiaanse kruiden. Ook hebben wij de ‘normale’ pasta vervangen door linzenpasta. In linzenpasta zitten namelijk dubbel zo veel eiwitten en smaakt net zo lekker. Deze pasta is binnen een kwartiertje klaar, dus houd jij nog tijd over om buiten een rondje te wandelen of een spelletje te doen met jouw gezelschap. Bekijk het recept hieronder en maak zelf deze lekkere vegan pasta.

Voor 3 personen

Bereidingstijd: +/- 15 minuten

Benodigdheden:

  • Kookpan;
  • Bakpan;
  • Vergiet;
  • Snijplank;
  • Mes;
  • Water;
  • Keukenmixer;
  • Spatel.

Ingrediënten vegan pasta:

  • 200 gram linzenpasta (kan ook normale);
  • 1 courgette;
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik;
  • 70 gram tomatenpuree;
  • 3 el plantaardige room;
  • 2 uien;
  • 2 tenen knoflook;
  • 3 el oregano (vers);
  • 2 el tijm (vers);
  • 2 el olijfolie;
  • 5 blaadjes basilicum;
  • 8 olijven;
  • 1 rode peper (naar smaak);
  • Zout & peper;
  • Toppings: bosui en geroosterde pijnboompitten (eventueel).

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de ui, olijven, knoflook, rode peper en courgette in grove stukken.
  3. Verhit de bakpan met olijfolie op een middelhoog vuur/stand en bak de uien goudbruin.
  4. Bak de courgette en knoflook ongeveer 3 minuten bij de uien.
  5. Voeg de tomatenpuree, olijven, rode peper, plantaardige room en de gepelde tomaten toe. Roer goed door.
  6. Breng de saus op smaak met basilicum, oregano, tijm, peper en zout.
  7. Pak de keukenmixer en mix de saus hierin.
  8. Pak de linzenpasta en lek deze uit in de vergiet.
  9. Meng de pasta samen met de saus in de pan en schep jouw vegan pasta op een bord. Vergeet de pijnboompitten en/of bosui niet als topping!

Geniet van jouw zelfgemaakte vegan pasta.

Heb jij morgen ook zin om Italiaans te koken? Maak dan onze vegan risotto. Klik hier voor het recept.

Groetjes,

Romy