10 vegan producten waarvan je niet wist dat ze vegan waren!

10 vegan producten waarvan je niet wist dat ze vegan waren!

03/03/2020 0 Door Niels Uiterdijk

Je loopt al voor de 10e keer langs hetzelfde pad op zoek naar een vegan product. Wij snappen je helemaal! Onze ideale situatie: 1 schap in de supermarkt met alleen maar vegan producten. Helaas is dit nu nog niet het geval, maar kunnen we je wel helpen met een aantal vegan producten. Er worden steeds meer producten gemaakt die geschikt zijn voor de veganist. Lees hieronder 10 van onze lekkerste vegan producten die bij jou in de supermarkt liggen.

1. Speculoos

Je kent het vast wel, het lekkere speculoos koekje maar dan om te smeren. Pas wel op: alleen de originele Lotus speculoos heeft het vegan label. Naast speculoos heeft Lotus ook nog verschillende andere producten die zij verkopen onder het vegan keurmerk. Denk hierbij aan de koekjes die zij aanbieden.

2. Ben en Jerry ijs

Er was veel vraag naar vegan Ben en Jerry ijs. Ben en Jerry heeft het voor elkaar gekregen verschillende ijssmaken te creëren die het vegan keurmerk hebben gekregen. Wil je graag weten waar je jouw Ben en Jerry ijs kan kopen? Klik dan hier voor de storelocator. Naast Ben en Jerry ijs is er ook vegan Magnum ijs.

3. Vegan chocoladepasta

Ja je leest het goed. Een vegan chocoladepasta. Deze chocoladepasta is erg lekker voor op je brood en valt qua prijs ook nog eens mee. De vegan chocoladepasta van So Vegan is naast vegan ook nog eens biologisch.

4. Vegan wijnen

Een wijn is toch altijd vegan? Nee! Bij het klaren van de wijn worden producten zoals: gelatine, eiwit, cafeïne of visslijm gebruikt. Deze producten worden aan het einde weer uit de wijn gefilterd, maar als veganist wil je niet in contact komen met dierlijke producten. Hier vind je een lijst met vegan wijnen die hier geen gebruik van maken. Er is een geruime keus en deze zijn net zo lekker.

5. Vegan proteïne

Voor de vegan sporters onder ons. Één van de beweegredenen van mij (Niels) om vegan te worden is mijn gezondheid bij het sporten. Zelf gebruikte ik altijd proteïne shaken en eiwitshaker, maar deze zijn vaak niet vegan. Het bedrijf Orangefit levert 100% plantaardig proteinepoeder. Orangefit heeft zelfs de optie om een starterspakket aan te schaffen of een pakket om te proeven. Je hoeft dus niet te stoppen met je shakes!

6. Vegan mayo

Je hoeft ook niet meer die heerlijk romige mayonaise te laten liggen met Jean Bâton. Deze mayonaise is gemaakt van plantaardige producten die normaal gesproken ook in de mayonaise zitten. Daardoor smaakt deze mayonaise niet minder lekker.

7. Tortilla chips naturel van de Albert Heijn

Wie wilt er nou niet een heerlijk chipje op de zaterdag/zondag avond? De tortilla chips van de Albert Heijn zijn vegan en kunnen goed gegeten worden met een guacamole dip. Hiermee maak je de chips nog net even wat lekkerder en wat gezonder.

8. Alpro yoghurt vegan producten

Alle producten van het merk Alpro zijn 100% plantaardig. Alpro heeft in haar assortiment onder andere: soja yoghurt, soja melk, soja drinks, boter en koffie. Onze voorkeur gaat uit naar de Alpro zonder suikers, omdat deze geen suikers en zoetstoffen bevatten.

9. Vegan taart

Jumbo maakt het mogelijk een een vegan taart te bestellen. Deze kersen kruimeltaart van de Jumbo is geschikt voor veganisten. Dit is een optie voor als je jouw verjaardag gaat vieren en een lekker taartje wilt eten.

10. Nakd fruitrepen

Het laatste vegan product is de Nakd fruitreep. Het assortiment van de Nakd fruitrepen is zeer uitgebreid en met veel verschillende smaken. Wij vinden de blueberry muffin fruitreep het lekkerste. Deze repen zijn geschikt voor een lekker tussendoortje.

Er liggen iedere week weer nieuwe vegan producten in de schappen en wij zullen onze uiterste best doen om deze voor jou te selecteren. Blijf onze pagina in de gaten houden voor nieuwe updates met betrekking tot vegan producten en natuurlijk lekkere recepten.

Volg ons op onze Facebook en Instagram voor de updates.