
Vegan quiche (recept)
Een quiche of hartige taart is altijd lekker, maar heb je een vegan quiche al geprobeerd? In dit recept hebben wij een vegan variant bedacht door de eieren te vervangen door tofu. Tofu is een lekker alternatief, zeker als je het op smaak brengt met kruiden, sojaroom en mosterd.
Voor 3 à 4 personen.
Bereidingstijd: 12 minuten.
Oventijd: 20 tot 30 minuten.

Benodigdheden:
- Keukenmixer;
- Bakpan;
- Vergiet (eventueel);
- Mes;
- Snijplank;
- Bakvorm circa 24 cm;
- Oven;
- Bakpapier;
- Spatel.
Ingrediënten vegan quiche:
- Vegan bladerdeeg;
- 500 gram tofu;
- 1 prei;
- 1 paprika;
- 200 gram kastagne champignons;
- 150 gram gewassen spinazie;
- 2 tl kurkuma;
- 2 tl kerriepoeder;
- 3 el sojaroom;
- 6 cherrytomaten;
- 2 tl grove mosterd;
- 2 tenen knoflook;
- 1 el olijfolie;
- Margarine (voor het invetten van de bakvorm);
- Flinke snuf peper en zout.
Bereidingswijze:
- Voorverwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de prei in halve ringen, de paprika in dunne plakjes en de tomaten en champignons in kwartjes.
- Verhit een pan met olijfolie. Pers de knoflook in de pan en voeg de paprika en prei toe. Roer 1 minuut door.
- Voeg de spinazie en champignons erbij, met een snuf peper en zout. Bak alles door totdat het gaar is.
- Pak de tofu. Zorg ervoor dat de tofu uitgelekt is en doe het in de keukenmix. Voeg de mosterd, sojaroom, paprikapoeder, kurkuma, kerriepoeder, peper en zout toe en mix alles door elkaar.
- Zorg dat er zo min mogelijk vocht bij de groenten zit (gebruik eventueel een vergiet) en voeg de groenten en tomaten samen bij de tofu mix. Laat eventueel nog een paar tomaten over voor bovenop de quiche.
- Pak de bakvorm en klem het bakpapier op de bodem. Vet de randen in met margarine.
- Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.
- Voeg de tofu mix met groenten in de bladerdeeg bedekte bakvorm.
- Zet de quiche in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten.
- De vegan quiche is nu klaar. Geniet ervan!
Nieuwsgierig naar meer recepten? Bekijk ze op onze site.
Groetjes,
Romy