Vegan quinoa bowl (recept)

Vegan quinoa bowl (recept)

oktober 23, 2020 0 Door Romy Zandbergen

Ben jij op zoek naar een gezonde maaltijd voor vanavond? Wij hebben een heerlijk recept voor onze vegan quinoa bowl met falafel. Met onze vegan quinoa bowl hoef je na zo’n lange dag werken niet nog uren in de keuken te staan. Naast het snel bereiden van dit recept is het ook verschrikkelijk gezond, door de vele groenten die in ons recept verwerkt zijn. Onze bowl is gevuld met falafel, spinazie, paprika, champignons, bosui, broccoli en courgette. Het is natuurlijk ook mogelijk om iets te variëren met deze bowl! Dat maakt het nou juist zo super leuk om te doen. Je kan dit recept bijvoorbeeld combineren met rijst, bulgur of couscous. Succes met het maken van dit gerecht en vergeet vooral niet om je creativiteit in het recept te gebruiken! Enjoy!

Voor 4 personen

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Benodigdheden:

  • Vergiet;
  • Mes;
  • Snijplank;
  • Spatel;
  • 2 bakpannen;
  • 4 kommen;
  • Kookpan.

Ingrediënten vegan quinoa bowl:

  • 300 gram quinoa;
  • 3 el olijfolie;
  • 4 handjes spinazie;
  • 1 paprika;
  • 1 courgette;
  • 250 gram kastagne champignons;
  • 1 kleine broccoli;
  • 3 stengels bosui;
  • 1 ui;
  • 1 teen knoflook;
  • 250 gram falafel balletjes;
  • 2 el paprika poeder;
  • Peper & zout.

Ingrediënten voor de dressing:

  • 2 el sojasaus;
  • 3 el water;
  • Het sap van een halve citroen;
  • 2 el sesamzaad;
  • 2 el olijfolie;
  • 1 el balsamico azijn;
  • 2 el agave siroop;
  • 1 teen knoflook.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de broccoli in kleine boompjes. Kook de broccoli 4 tot 5 minuutjes. Giet de broccoli in een vergiet.
  2. Maak alvast de dressing door de knoflook te persen en de sesamzaadjes 2 minuutjes te roosteren in een pan. Mengen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  3. Kook de quinoa volgens de verpakking. Gebruik de pan van de broccoli (dit scheelt afwassen).
  4. Snijd de ui, champignons, paprika en courgette. Verhit een bakpan met olijfolie. Pers de knoflook in de pan en bak de ui en champignons erbij voor 2 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en bak het geheel goed door elkaar, totdat het goed gaar is (liever te lang dan te kort). Breng de groenten op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Doe het vuur/stand uit en laat de groentemix staan.
  5. Verhit de bakpan met olijfolie en bak de falafel 2 minuten in de pan, totdat de falafel goed warm is. Breng eventueel op smaak met peper & zout.
  6. Snijd de bosui in kleine ringetjes.
  7. Pak de kommen (bowls) en verdeel de quinoa over de bodem. Voeg de groentemix, broccoli, falafel en spinazie toe. Strooi de bosui en de dressing over de vegan quinoa bowl als topping.

En nu is het vooral belangrijk om lekker te genieten van jouw vegan quinoa bowl. Eet smakelijk!

Wil je nog meer inspiratie voor andere diner gerechten? Bekijk dan hier onze andere recepten.

Gelukkige groet,

Romy & Niels