
Vegan ravioli (recept)
Heb jij wel eens vegan ravioli gemaakt of wordt dit je eerste keer? Dan ben je hier aan het goede adres. Vegan ravioli maken kost wel wat tijd, maar dit is het zeker waard! Met vegan ravioli kan je gemakkelijk variëren. Wij hebben voor jou een recept voor vegan ravioli met champignons, truffel en vegan roomkaas. Deze ingrediënten zorgen voor een lekkere en romige smaak. Ook lees je in ons recept hoe je vegan pastadeeg maakt. Wij hebben de eieren simpelweg vervangen door water.
Tip: Wanneer je de pastamachine gebruikt is het handig om dit met 2 personen te doen.
Voor +/- 4 personen
Rusttijd: 1 uur
Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden:
- Pastamachine;
- Keukenmixer (inclusief haak);
- Blender;
- Bakpan;
- Grote kookpan;
- Spatels;
- Lepel;
- Uitsteekvorm;
- Zeef;
- Houten snijplank;
- Extra bloem.
Ingrediënten:
- 450 gram tarwebloem;
- 280 ml water;
- 300 gram witte champignons;
- 4 el Violife vegan roomkaas;
- 2 el tijm;
- 4 tl truffeltapenade;
- 200 gram vegan bakboter;
- 2 el olijfolie;
- Peper en zout;
- 2 handjes rucola;
- 2 tenen knoflook.
Bereidingswijze vegan ravioli:
Vegan pastadeeg:
- Pak 450 gram tarwebloem en zeef dit in de kom voor de keukenmixer, zodat het deeg luchtiger wordt.
- Giet geleidelijk het water en 2 tl zout bij het gezeefde tarwebloem en mix het met elkaar tot een deegbol. *Als het deeg te plakkerig is kan je er wat extra bloem aan toevoegen. Mocht het deeg te droog zijn, dan kan je er nog wat extra water aan toevoegen.
- Leg de deegbol in een bak en dek dit af met bijvoorbeeld een vegan bee wrap en laat dit voor 1 uur rusten.

Vegan ravioli:
- Maak ondertussen de vegan ravioli vulling. Vermaal de champignons tot heel kleine stukjes in de blender tot er geen grote stukken meer tussen zitten.
- Verhit een bakpan met olie en bak hier de gemalen champignons in tot het meeste vocht verdampt is.
- Voeg dan de vegan roomkaas, peper, zout en truffeltapenade toe aan de champignons en meng dit met elkaar.
- Doe het vuur uit en wacht tot het uur verstreken is.
- Pak de deegbol en de pastamachine erbij.
- Strooi wat bloem op het aanrecht, zodat het deeg zometeen niet blijft plakken.
- Pak vervolgens van de deegbol kleine bolletjes van ongeveer +/- 7cm.
- Zet de pastamachine op de grootste stand en draai het bolletje deeg er steeds doorheen tot en met stand 5. *Dit vinden wij de beste dikte voor ravioli.
- Leg het platte deeg op het aanrecht en leg hier bolletjes saus op met 3 cm afstand, zodat je deze straks makkelijk kan uitdrukken.
- Herhaal stap 11 en leg het platte deeg er bovenop.

- Druk met de uitsteekvorm de ravioli uit het deeg en leg deze op een houten snijplank met wat bloem erop, zodat het deeg niet blijft plakken.
- Herhaal stap 11 t/m 14 tot de vulling op is. *Mocht je deeg overhouden kan je dit invriezen voor een volgende keer.

- Verhit een kookpan met water en breng dit aan de kook. Voeg hier flink wat zout aan toe.
- Zet ondertussen een bakpan op het vuur met de plantaardige bakboter, groot gesneden knoflook, tijm, peper & zout. Laat dit op laag vuur doorsudderen.
- Leg de vegan ravioli met porties van 7 in het kokende water voor 3 minuten.
- Serveer vervolgens de vegan ravioli op een bord en giet hier de botersaus overheen. Als finishing touch kan je er nog wat rucola op doen.
- Kook alle vegan ravioli volgens stap 18 en 19.
- Je harde werk wordt beloond met dit culinaire gerecht. Eet smakelijk!
Geniet van je zelfgemaakte pasta! Heb je verderop in de week weer zin in pasta? Bekijk dan ons andere vegan pastagerecht hier.
Met gelukkige groet,
Romy