Vegan wokgerecht (recept)

Vegan wokgerecht (recept)

10/05/2022 0 Door Romy & Niels

Wat leuk dat jij dit recept hebt gevonden! Wij hebben deze keer een heerlijk vegan wokgerecht gemaakt met veel smaak en kleur. Wij houden veel van de Aziatische keuken, dus dit vegan wokgerecht mocht daarom niet ontbreken tussen onze recepten. Wij hebben tempeh toegevoegd aan dit gerecht, omdat tempeh een stevige structuur heeft en genoeg eiwitten bevat. Ook hebben wij gekozen voor veel diverse groenten, zodat elke hap weer anders smaakt.

Tip: kies ervoor om de tempeh zelf te marineren of koop het kant en klaar bij de AH (zie deze link). De marinade heeft namelijk tijd nodig om in de tempeh te trekken.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

Tijd voor het intrekken van de marinade: +15 minuten

Benodigdheden:

  • Wokpan;
  • Spatel;
  • Mes;
  • Snijplank;
  • Vergiet;
  • Kookpan.

Ingrediënten voor de tempeh:

  • 250 gram tempeh (of zie tip);
  • 2 el agave siroop;
  • 3 el hoisinsaus;
  • 2 tl chilivlokken;
  • 1 teen knoflook.

Ingrediënten:

  • 250 gram wok noedels;
  • 150 ml sesam-sojasaus;
  • 6 el hoisinsaus;
  • 2 paprika’s;
  • 1 broccoli;
  • 100 gram shiitake;
  • 200 gram babymais;
  • 2 uien;
  • 3 tenen knoflook;
  • 3 el olie.

Bereidingswijze:

  1. Marineer de tempeh met de agave siroop, chilivlokken, knoflook en hoisinsaus. Laat de marinade 15 minuten of langer intrekken in de tempeh. Hoe langer de marinade intrekt, hoe meer smaak de tempeh zal hebben.
  2. Snijd de paprika’s, shiitake, babymais, ui en knoflook in stukken en de broccoli in roosjes.
  3. Verhit de kookpan met water en breng aan de kook. Kook de broccoli voor 2 minuten en leg de broccoli op een bord. Gooi het water niet weg.
  4. Kook de wok noedels (in dezelfde pan als de broccoli) volgens de verpakking. Lek de noedels uit in een vergiet.
  5. Verhit de wokpan met olie. Bak de ui, knoflook, paprika, tempeh en shiitake op hoog vuur tot de groenten goed gaar zijn.
  6. Voeg hierna de babymais, broccoli, noedels, hoisinsaus en sesam-sojasaus toe en roer nog even goed door.
  7. Het vegan wokgerecht is nu klaar.

Geniet ervan! Wil jij vaker Aziatisch koken? Bekijk dan onze tom kha soep of springrolls.

Met gelukkige groet,

Romy