Vegan gevulde paprika

Vegan gevulde paprika

12/03/2020 0 Door Niels Uiterdijk

Vegan gevulde paprika met een Mexicaans tintje. Ons vierde gerecht van de week zonder vlees. Dit gerecht is makkelijk te bereiden en zorgt voor een gevulde maag. 9/10 mensen zullen dit gerecht lekker vinden. Het gerecht kan je gemakkelijk combineren met wat tortillachips en guacamole of met een tomatensoep. De vegan gevulde paprika wordt door mij in de oven bereidt, maar is ook te bereiden in de actifry.

Voor 4 personen.

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Oventijd: +/- 10 minuten

Benodigdheden:

  • Een pan;
  • Keukenpapier;
  • Mes;
  • Lepel;
  • Ovenschaal;
  • Oven.

Ingrediënten vegan gevulde paprika:

  • 6 paprika’s (verschillende kleuren);
  • Chili bonen in blik;
  • Vleesvervanger gehakt;
  • 4 á 5 kopjes pandan rijst;
  • 3 bosui steeltjes;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 ui;
  • Bakje champignons;
  • Pakje Mexicaanse kruiden;
  • Zakje rucola (als garnering).

Bereidingswijze:

Vegan gevulde paprika
  1. Voorverwarm de oven op 180 graden en kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de paprika’s verticaal, zodat je twee mooie helften krijgt en verwijder de pitjes en witte randen. (gebruik daarvoor een lepel)
  3. Snijd de knoflook, ui, champignons en bosui.
  4. Maak ondertussen een pan warm met daarin een beetje olijfolie.
  5. Bak in deze pan de knoflook, ui en champignons.
  6. Gooi nu hierbij de vleesvervanger (gehakt).
  7. Maak het chili bonen blik open en voeg deze toe aan de pan.
  8. Doe het zakje Mexicaanse kruiden bij het geheel.
  9. Roer het allemaal door elkaar en bak het nog even door op een laag vuur.
  10. Pak de gesneden paprika’s en vul deze voor 1/3 met rijst. Doe daar boven op het geheel.
Vegan gevulde paprika

11. Leg alle paprika’s naast elkaar in de ovenschaal voor 10 minuten. (of in de actifry)
12. Leg de paprika’s (2 helften) op een bord en strooi daar de bosui overheen.
13. Als laatste stap kan je hier ook nog wat rucola overheen strooien.

Smullen maar!

Dit was alweer ons vierde gerecht voor de week zonder vlees! Wij als de gelukkige veganisten hopen dat je dit ook weer een heerlijk gerecht vindt. Mocht je nou meer van ons willen zien en op de hoogte blijven van de nieuwste gerechten en blogs? Volg ons dan op Instagram en Facebook.

Met gelukkige groet,

Romy