Voor- en nadelen Veganisme

Voor- en nadelen Veganisme

19/02/2020 0 Door Niels Uiterdijk

In dit blogartikel gaan wij als de gelukkige veganisten dieper in op onze 5 voordelen en 5 nadelen van het veganisme. In de loop van tijd zijn wij enkele voor- en nadelen tegengekomen waarin jij je wellicht ook gaat herkennen. 

Om te beginnen staan hieronder de nadelen van het veganisme.

Nadelen: 

  • Je stoelgang. Als veganist zul je wat vaker naar het toilet moeten gaan om .. ja.. te poepen. Het vezelrijke dieet zorgt ervoor dat de stoelgang wordt gestimuleerd. 
  • Het diner bij vrienden. Er ontstaan veel frustraties op het gebied van een Vegan-gerecht klaarmaken. Je vrienden willen met alle liefde iets lekkers op tafel zetten, maar weten eigenlijk niet hoe dit moet. 
  • Het niet zomaar kunnen eten wat je wilt. Door jouw plantaardige dieet ben je continue bezig met het checken van de verpakkingen. Wanneer iets niet vegan is leg je het weer terug en zoek je iets anders, wat ervoor kan zorgen dat je net even wat langer in de supermarkt aanwezig bent. 
  • Minder aanbod restaurants. Als veganist ben je wat afhankelijker van de vegan restaurants bij jou in de buurt. Niet ieder restaurant is met deze trend aan het meegaan, maar het worden er wel steeds meer. 
  • Het hongergevoel. Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord, het hongergevoel. Met het plantaardige dieet is het mogelijk dat je aan het begin continue honger hebt. Dit is simpel op te lossen door wat grotere porties te eten, maar wees niet bang dat je daardoor aankomt!
Supermarkt

Voordelen:

  • Mooiere huid. Uit onderzoek is gebleken dat het plantaardige dieet kan zorgen voor een mooiere huid. Dit komt door het aantal gezonde producten, zoals: groenten, fruit en noten. 
  • Dierenwelzijn. Als veganist hoef je niet meer bang te zijn dat jij meehelpt aan het dierenleed in de wereld. Er worden door jou weer wat minder dieren iets aangedaan. 
lieve varkens
  • Met het veganisme help je het milieu. Door geen dierlijke producten meer te eten help je het milieu een beetje te herstellen. 
  • Je bespaart water. Om dit wat tastbaarder te maken hebben wij een voorbeeld. Met het water wat gebruikt wordt voor het maken van 1 stuk rundvlees kan jij 1 maand douchen.
  • Je wordt creatiever. Doordat je wel de benodigde vitaminen binnen moet krijgen wordt je creatiever in de keuken. Er zal goed gecombineerd moeten worden met de juiste producten om binnen te krijgen wat je moet krijgen. 

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van onze 5 voordelen en 5 nadelen van het veganisme. Heb jij nog een vraag over een bepaald onderwerp? Stuur ons dan gewoon een berichtje. 

Met gelukkige groet,

Romy