Zoete aardappel en tomaten soep + quinoa salade (recept)

Zoete aardappel en tomaten soep + quinoa salade (recept)

februari 20, 2020 0 Door Niels Uiterdijk

Met deze heftige weersvoorspellingen is het tijd om lekker de keuken in te duiken om nieuwe recepten te ontdekken. Wij hebben voor jullie de zoete aardappel tomaten soep en de quinoa salade bedacht. Dit om de lente alvast lekker te laten kriebelen. Met deze gerechten vul jij je vitaminen aan die je in deze tijd van het jaar mist. 

Bereidingstijd:
+/- 30 minuten

Aantal personen:
4 personen

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Mes
  • Soeplepel
  • Kaasschaaf (eventueel voor de gember)
  • Grillpan
  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Vergiet (dunne gaatjes)
  • Saladeschaal

Ingrediënten zoete aardappel tomaten soep

  • 400 ml kokosmelk
  • +/- 500 ml water
  • 2 bouillonblokjes (groente)
  • 600 gr tomaten
  • 100 gr splitlinzen (kan ook: rode linzen)
  • +/- 120 gr winterpeen
  • 380 gr zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote uien
  • 3 el oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el peper

Eventueel extra toevoegen:

zoete-aardappel-tomaten-soep

Bereidingswijze:

*Alle ingrediënten mogen grof gesneden worden voordat het in de soep wordt gedaan. 
1. Snijd de ui 
2. Verhit de soeppan met olijfolie en gooi de ui erin.
3. Pers/snij de knoflook erbij. 
4. Verwijder de schil van de zoete aardappel en wortel. Snijd deze vervolgens en voeg toe aan de soeppan. 
5. Snijd de tomaat en voeg deze ook toe. 
6. Voeg de linzen toe.
7. Vul de soeppan met water totdat de ingrediënten net niet onder water staan en verkruimel de bouillonblokjes erbij. 
8. Gooi de kruiden erbij. (oregano, paprikapoeder, gember, peper en basilicum)
9. Laat de pan ongeveer 10 à 15 minuten sudderen op laag vuur, totdat de ingrediënten zachter zijn geworden. 
10. Giet de kokosmelk in de soeppan. 
11. Mix het geheel glad.
12. Serveer deze soep met de quinoa salade.

Ingrediënten quinoa salade:

  • Gemengde sla (1 pak)
  • 1 verse rijpe mango
  • 2 paprika’s
  • Paar blaadjes munt
  • Paar takjes koriander
  • Handje walnoten
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 komkommer
  • 130 gr quinoa
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

1. Kook de quinoa (volgens de verpakking).
2. Snijd de paprika’s in repen van ongeveer 1 cm dik.
3. Verhit de grillpan en rooster de paprika in olijfolie.
4. Leeg de zak sla in een schaal.
5. Doe de balsamico en olijfolie erbij.
6. Voeg de quinoa, paprika, walnoten, komkommer, mango, munt en koriander toe aan de salade.
7. Meng de salade door elkaar 
9. Garneer de salade met citroen en smullen maar!

Serveer de zoete aardappel/tomatensoep samen met de quinoa salade op tafel. Bekijk ook onze homemade hummus dip voor op de broodjes die je naast deze gerechten kunt serveren. 

Blijf op de hoogte voor lekkere en leuke recepten via onze Facebook en Instagram.

Met gelukkige groet,

Niels